in

Ваксини на Pfizer ще има и за децата от Юни в ЕС

--Твоята реклама тук--

Новото нормално, или как ще боцкаме децата

Ваксинирането на деца се разглежда като важна следваща стъпка към стадния имунитет и прекратяване на пандемията. Перспективата да бъдат ваксинирани по-големи деца преди началото на следващата учебна година би облекчила също напрежението върху родителите, които жонглират между изискванията за домашно обучение и работата си.

“Много е важно да се даде възможност на децата да се върнат към нормалния си училищен живот и да им се позволи да се срещат с приятелите си”, каза Шахин пред „Шпигел“. BioNTech/Pfizer вече кандидатстваха за спешно разрешение от САЩ за тяхната ваксина за 12 до 15-годишни по-рано този месец. Шахин очаква да подаде подобно искане до Европейската агенция по лекарствата (EMA) следващата сряда, каза той.

BioNTech заяви, че очаква нейната ваксина за Covid-19, разработена съвместно с Pfizer, да бъде достъпна за 12 до 15-годишни в Европа от юни. Изпълнителният директор на германската компания Угур Шахин заяви пред “Шпигел”, че е “в последния етап” от подготовката на представянето си за европейско регулаторно одобрение. Оценката на данните от проучването “отнема средно четири до шест седмици”, добави той.

Този ход идва, след като BioNTech и Pfizer обявиха в края на март, че фаза 3 на клиничните изпитвания на тяхната ваксина за деца на възраст между 12 и 15 години показват, че тя е 100% ефективна за предотвратяване на болестта. Двете компании се стремят и към одобрение за по-малки деца от шест месеца нагоре. „През юли първите резултати за деца от 5 до 12 години могат да бъдат на разположение, а тези за по-малките деца през септември“, каза той.

Текущите до момента тестове са “много обнадеждаващи”, каза Шахин, създавайки предпоставка “децата да са много добре защитени с ваксината”. Ваксината на BioNTech/Pfizer се основава на нова иРНК технология и е първата ваксина срещу Covid-19, одобрена на Запад в края на миналата година, припомня БГНЕС.

--Твоята реклама тук--

Новината е чрез: Dete.bg

Това беше новината, а дали е нормално…?

Ще се свържем с доц. Атанас Мангъров, за да го помолим да коментира. Аз лично, като майка на един прекрасен малък 2 – годишен син не бих позволила да бъде ваксиниран, поне в следващите 4-5 години, докато не се уверя, че е безопасно.

--Твоята реклама тук--

--Твоята реклама тук--

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

--Твоята реклама тук--

Comments

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    --Твоята реклама тук--

    БСП върна мандата на Президента! Избори на 11-ти Юли

    Във Великобритания ще се боцкат по още един път