in , ,

Синдикатите се събудиха, но за полицаите. Национален протест на МВР в Неделя

Национален полицейски протест в неделя ще има. Това обяви председателят на синдикалната организация на служителите на МВР Валентин Попов

--Твоята реклама тук--

Сега е ред на полицията да стачкува.

В Неделя се готви общонационален протест на служителите на МВР. Протеста е за искане на по – високи заплати.

Интересното е, че синдикалните организации веднага се съживиха и започнаха да излизат от дупките, в които се бяха завряли.

това коментират в социалните мрежи възмутени граждани, които припомнят, как именно тези полицаи не спираха да бият млади и стари, жени и деца по площадите над 100 дни.

--Твоята реклама тук--

От ръководството на МВР напомнят, че е предвидено възнагражденията да се вдигнат с 10 % от 1 януари. Синдикатите настояват увеличението да е 30 на сто, защото също са сред служителите на първа линия в борбата с коронавируса. След края на срещите с всички синдикални организации, в МВР ще се проведе и заседание на Съвета за социално партньорство.

“10% няма как да спрат протестите ни, защото точно тези проценти станаха причина за тия протести. Няма как да го приемем, освен като неоценяване труда на колегите и като обида за тях”, каза Попов, цитиран от “Нова ТВ”.

--Твоята реклама тук--

Протести през следващите дни ще има и в Русе, Кърджали и Бургас. От синдиката посочват, че ако не бъдат удовлетворени исканията на униформените, се предвижда голям национален протест в София.

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

72 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

иванов

Съдът не пусна убиеца на Милен Цветков на свобода

Коронавирус България

Малко над 30% са положителните тестове днес