in

Шок в Швейцария! Смъртен случай след имунизация с ваксината на Пфайзер/Бионтех

--Твоята реклама тук--

Смърт на пациент в дом за възрастни хора беше регистрирана в швейцарския кантон Люцерн след имунизация с ваксината на американската компания “Пфайзер” и на немската “Бионтех”, съобщи Швейцарската телеграфна агенция, цитирана от БТА.

По данни на местните власти, засега няма доказателство, че “смъртта е пряко свързана с ваксинацията”. Здравният департамент към кантона е информирал за леталния изход Швейцарската агенция за терапевтични продукти “Суисмедик”. Ведомството разреши по-рано този месец използването в страната на ваксината срещу COVID-19, произведена съвместно от “Пфайзер” и “Бионтех”.

По данни на швейцарската медия ваксината е била направена на 24 декември в Люцерн в учреждение за лица, страдащи от деменция. Смъртта е настъпила след 5 дни.

--Твоята реклама тук--

Медицинският екип, провел имунизацията, не е провел преди това консултация с лекаря на заведението. Ако е имало такъв контакт, медикът е щял да информира ваксиниращите, че пациентът реагира негативно на противогрипни ваксини и би било по-добре да пропусне процедурата.

Все още не са изяснени всички обстоятелства относно леталния инцидент и те ще бъдат оповестени на по-късен етап.


Швейцария

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Kindergarten

Отварят детските градини и яслите от януари

Почина съдия Веселин Петричев

Почина съдия Веселин Петричев