in

Военно положение след труса! Войници помагат на пострадалите от земетресението в Хърватия

--Твоята реклама тук--

Хърватският министър на отбраната Марио Баножич съобщи днес, че в момента има 150 войници в пострадалите от земетресението градове Петриня, Сисак и Глина, а други 350 са в готовност да ги подкрепят, предаде агенция Хина, цитирана от БТА.

Баножич каза, че местните казарми ще бъдат изцяло предоставени за настаняване на хора, изгубили домовете си при вчерашното земетресение с магнитуд 6,3.

“В момента има около 150 войници в района на Петриня, Глина и Сисак и във всички общини, които са заявили нужда от помощ на днешното заседание на службата за гражданска защита. Имаме и други 350 войници в готовност”, каза министърът на заседание на правителството.

Баножич добави, че има и 5 хеликоптера – 3 в Петриня и 2 в Загреб, които са предназначени за транспорт на ранени, а сега е нужно да се осигури техника за разрушаване и разчистване на развалините на опасни сгради.

--Твоята реклама тук--

Министърът похвали армията и службата за гражданска защита и цялата система за сигурност за бързата им организация в помощ на пострадалите.

Той каза, че има място за около 500 души в казармата в Петриня, а тази нощ там са били настанени 315 души, главно хора от домове за възрастни. Тази сутрин още 15-20 възрастни са пристигнали в казармата.

Президентът Зоран Миланович, който е главнокомандващ на армията, посети днес пострадалите от земетресението райони и се срещна с войниците, изпратени на терен.


Хърватия

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Над 75% от англичаните влизат от полунощ в най-стриктен локдаун

Над 75% от англичаните влизат от полунощ в най-стриктен локдаун

Тежка катастрофа: Кола влезе в насрещното на АМ

Тежка катастрофа: Кола влезе в насрещното на АМ “Тракия”