Майки използват децата си в семейните войни

Не играта, а реалността. След развод, майки използват децата си, като разменна монета.

Родителски права

--Твоята реклама тук--

С преобръщането на представите в света и забравянето на семейните ценности, се забелязва стряскаща статистика за бъдещото поколение. Все повече стават семейните двойки, които се разделят, а това неименуемо означава раздяла на имущество, активи и родителски права!

В последно време тенденцията е доста стряскаща и най-лошото е, че това изгражда мирогледа на поколението, от което очакваме да направи света по-добро място за живеене.

В 21-ви век Майки използват децата си, за да изтискват от бившите си партньори всяка възможна стотинка, което автоматично превръща децата в средство за печалба! Лошото е, че държавните институции сякаш не се интересуват от всичко, което се случва.

Семейният кодекс е твърде остарял, което го превръща в законодателен парадокс, като се има впредвид тенденцията на раздели и убийства на деца. Само в България всеки 3-ти развод/раздяла, се превръща във война, която съсипва психиката на децата и родителите и се проточва с години.

Децата най-често биват лъгани от майките си, че бащите им не искали да ги виждат, не се интересували от тях, а в същото време самите те не позволяват на татковците да виждат децата си.

В най-неравностойно положение обаче се намират татковците, които се борят всекидневно, само да могат да видят децата си. Последните знакови убийства на деца и майките им, показват истинската действителност. Репортерите от националните телевизии отразяват единствено това, което звучи по-скандално, а не търсят същината на проблема.

Да не забравяме случая на “майката”-изверг, която закла двете си деца, само защото съпруга й искал да се разделят. Случва се сега! Точно в този момент има деца, които биват наказвани, защото искат да видят баща си. Наказвани от собствените им майки.

--Твоята реклама тук--

Съдебните дела за Упражняване на родителски права и издръжка са “пунта мара” във всички съдилища в българия, а ДАЗД (Държавна Агенция Закрила на Детето) не показва с нищо, че наистина работи в интерес на децата. 90% от постъпилите при тях жалби и молби от бащи, които не могат да видят децата си, получават шаблонен отговор, какъвто са получавали почти всички жалбоподатели.

Спомняте ли си случая на бащата от Елин Пелин, който влезе в новините. Онзи баща, който изтръгнал от ръцете на майка им една от дъщерите си… Оказа се обаче, че историята не е такава, каквато я представяше майката. Ето част от официалното становище на ДАЗД по случая:

“Съдът е присъдил правото на отглеждане на двете деца на майката, но е дал възможност на бащата да ги вижда по определен график. В последствие в ДСП са получавани сигнали от бащата, че майката възпрепятства контактите. От Дирекцията ги насочват към Център за обществена подкрепа за преодоляване на конфликта помежду им. Установено е, че и двамата поотделно полагат добри грижи за дъщерите си.”

Това е една тема, която ще продължим да развиваме и представяме на нашите читатели, колкото и болезнена да бъде тя.

Молим, всеки родител или роднина, който се намира в това положение, да ни пише на пощата и нека разкаже своята история, а ние ще я публикуваме. Отнася се и за двата лагера!

--Твоята реклама тук--

Можете да разкажете своята история на email: info@shareit.bg

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

94 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

КЕВР утвърди по-ниска цена на природния газ

КЕВР утвърди по-ниска цена на природния газ

Ще почиваме 4 дни по Великден през 2021 г.

Ще почиваме 4 дни по Великден през 2021 г.