in , , ,

Майчинството от 2 години е паразит в бюджета

Публикацията изразява мнение. Не отразява новина!

Снимката е с илюстрационна цел

--Твоята реклама тук--

Тази публикация изразява мнение на екипа ни за социалните проблеми в политиката!

Сигурни сме, че заглавието на публикацията ни, Ви кара да изпитате гняв. Всъщност, ние сме точно на противоположното мнение. Според нас, държавата трябва да обърне повече внимание на това перо – майчинството, както и разделението между децата, каквото безспорно има.

Нека направим една равносметка.

Фонд “Майчинство”

Да бъдеш в майчинство в България, е като да оцеляваш в пустинята с манерка вода.

Родителите, които излизат в майчинство са принудени да оцеляват на ръба, не защото децата са луди, а защото средствата, които се изплащат от държавния бюджет не могат да стигнат само за памперси и сухо мляко на децата.

Първата година на майчинството зависи от доходите, което изглежда чстно… горе долу. Втората година нещата изглеждат доста по-мрачни.

Сумата на месец, която се изплаща е 380 лв. Нека си представим една самотна майка, как би издържала финансово да отглежда не само детето си, но и себе си с 380 лв месечно. Ами, невъзможно е!

Само памперсите и сухото мляко на детето гълтат бюджета от 380 лв. Това дете ще има нужда и от дрехи, лекарства, консумативи. Да не говорим за битовите сметки и комуналните услуги. За оцеляването на родителя и дума не може да става.

Социалната политика в държавата не предразполага да бъде преборена тенденцията за все по-малко раждания.

Жените, след като навършат 18 години са принудени да работят. Започват на трудов договор и веднага държавата започва да отдържа фонд Майчинство. В повечето случаи, българските жени не могат да си позволят повече от 2 деца. За период от почти 50 години трудов стаж, се отдържат от държавата средства за фонд Майчинство, които многократно надхвърлят средствата, които държавата отпуска.

--Твоята реклама тук--

Припомняме, че при гласуването на бюджета за 2021 година, от правителството сметнаха, че не е необходимо да бъде увеличена сумата за 2-рата година на родителите, които излизат в майчинство.

Детски надбавки

Друг аспект от социалната политика на държавата е разделянето на децата по касти. Да, имаме впредвид детските надбавки. Децата биват разделяни на такива, които са с бедни родители и такива, които са с “богати” родители.

Нима едни деца са “деца на държавата”, а други не? 

Тъкмо залъгаха родителите, че ще има детски надбавки за всяко дете в България, в опит да спасят позициите си във властта и прецениха, че децата са по-маловажни и ще пренасочат средствата за увеличение на заплатите на полицаите.

Разбира се, ние нямаме за цел да настройваме родителите срещу полицаи, лекари и т.н., защото всеки заслужава едно достойно заплащане за труда, който полага в полза на обществото, но… Не смятаме, че беше справедливо, да бъдат давани празни обещания или директно да бъдат настройвани родители срещу полицаи, както се случи.

Това беше направено от нашите управляващи и народни представители.

Разбира се, покрай цялата истерия около COVID-19, сякаш повечето хора забравиха за социалната политика, а и националните медии не се спират на тази тема. Някак изглежда некоректно децата да бъдат разделяни на касти по матерално положение.

Дали ще има пари за децата, не се знае. Знае се обаче, че трябват военни кораби, самолетоносачи, както и изтребители!

--Твоята реклама тук--

Коментарът е изцяло авторски на екипа на Share It

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

44 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Здравният министър: Масовата ваксинация ще е в края на февруари-март

Здравният министър: Масовата ваксинация ще е в края на Февруари – Март

Бойко посети Варна, но не

Бойко посети Варна, но не “обели” нито дума за фалиралите, нито за незаконния строеж на Марешки, нито за милионите у Доган