in , ,

АБВ: Ръководството на АЕЦ “Козлодуй” не просто трябва да бъде отстранено, а арестувано.

Той попита дали информацията, предоставена на Херо Мустафа засяга сигурността на централата

Ръководството на АЕЦ “Козлодуй” не просто трябва да бъде отстранено, а арестувано. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков във “Фейсбук” видео за българската енергетика.

Днес ще говорим за престъпленията в енергетиката през последното десетилетие и особено през последните няколко години. Престъпления, които не могат да бъдат понесени на и без това най-бедния гражданин в Европа – българския и престъпления, които няма да бъдат понесени от нашата икономика. Европа и ние трябва да си даваме сметка, че голяма част от българите с усилие разнасят останките от живота си по земята“, каза още Румен Петков.

Той припомни, че АБВ са предупредили, че всъщност правителството на Борисов изкуствено държи цената на газа в България висока, за да могат да грабят близки до Борисов фирми.

Склонни сме да забравяме как Борисов произведе една шайка милионери и без такъв тип инструменти за поддържането им от Борисов, те не биха били никакви. Любомира казва, че така повече не може. Борисов всеки ден ни показва, че може. Нейният младежки ентусиазъм диктува, че не може. Истината е, че не бива. Това, че не бива зависи от нас“, заяви още Румен Петков.

Той заговори за “просташки примери” в българската енергетика.

Единият е в съавторство с един бивш посланик от САЩ. Ние от АБВ постоянно говорим, че изкуствено тъпчем джобовете на американските компании, собственици на “Марица” 1 и 3. Всички ви лъгаха, че ще решат въпроса. Ние продължаваме да им плащаме мегавата два пъти по-висока цена отколкото държавната “Марица” 2. Тогава този американски посланик каза, че ние всъщност си плащаме сигурност. Пребедният български народ си плаща сигурност“, каза Петков.

По думите му сега премиерът Борисов ни прави същия номер с газа.

Говорейки за сигурност, ще припомня, че от АБВ питахме г-н Димитър Георгиев, председател на ДАНС и г-жа Теменужка Петкова, министър на енергетиката за режима, организацията и посещението на посланика на САЩ г-жа н. пр. Мустафа в “Козлодуй”. Поставихме много ясни въпроси“, допълни още Петков. По думите му там българи, още по-малко чужденци могат да се разхождат като в Южния парк.

--Твоята реклама тук--

На скоро Румен Петков и Политическа Партия АБВ изискаха официален отговор от ДАНС и Министерството на Енергетиката, дали при посещението в АЕЦ “Козлодуй” са спазени всички процедури за допускане на външни посетители в централата и какъв достъп са имали те.


АЕЦ КозлодуйПП АБВ: Ръководството на АЕЦ „Козлодуй“ да бъде незабавно отстранено

ПП АБВ настоява ръководството на АЕЦ „Козлодуй“ да бъде незабавно отстранено, съобщи пред медиите председателят на партията Румен Петков. Повод за това е визитата на американския посланик Н. Пр. Херо Мустафа… 
Прочети повече


Румен Петков представи отговорите от председателя на ДАНС и от министърът на енергетиката на неговото писмо.

--Твоята реклама тук--

ОТГОВОР ДАНС

ОТГОВОР МЕ

Г-н Димитър Георгиев ми отговори, че в резултат на определени вътрешни правила в Атомната централа за еднодневни посещения, не се ангажира ДАНС, което за мен лично е странно. Казвам го като човек, който има известен поглед върху сектора. Не може в стратигечиски обект ДАНС, особено когато става дума за чужденци да не е в час, да не е предупредена и да не е прегледала състава на придружаващите ги лица. Сигурен съм, че с групата на н. пр. е имало и българи. Кой прецени тези българи доколко могат да бъдат на територията на стратигечиския обект?“, попита още Румен Петков.

Той попита дали информацията, предоставена на Херо Мустафа засяга сигурността на централата, съответните строгоконфиденциални отношения с доставчика на горивото.

Румен Петков обясни, че в отговора на министър Теменужка Петкова се посочва, че министерството е информирано за посещението по телефона.

Принципалът Министерство на енергетиката не знае какви стратигечески документи ръководството в централата в Козлодуй е предоставила на чужденци, Министерството на енергетиката не знае каква част от тях имат строгоконфеденциален характер, то не знае каква устна информация е предоставена, не е присъствало. Ние не сме разграден двор – а едно нищо, обрасло с репеи като Борисов. Едно нищо, на което САЩ даже не дължат обяснение“, заяви още Румен Петков.

Източник: ПП АБВ

--Твоята реклама тук--

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

111 Points
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Comments

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    --Твоята реклама тук--

    Силен трус удари Плевенско

    Силен трус удари Плевенско

    Апелативният специализиран съд гледа делото срещу Трайков, Дянков и Прокопиев

    Апелативният специализиран съд гледа делото срещу Трайков, Дянков и Прокопиев