in

Консултации при Президента: Избори два дни през Май предлагат от АБВ

Според Председателя на АБВ, изборите трябва да бъдат след 18.04.2021 г, но приемливата дата според АБВ е 15-16.05.2021 г.

--Твоята реклама тук--

Днес ПП АБВ обсъжда изборния ден с Президента на България – ген. Румен Радев. Председателят на АБВ – Румен Петков изложи предложенията за провеждане на изборите за ново правителство, като предложи изборния ден да бъде през месец Май.

Имаме притеснения, че ГЕРБ ще опитат да манипулират изборите с купуване на гласова, с административен вот, каквито примери има показани дори и по телевизията, през последните години. Основната грижа, разбира се е здравето на хората и участниците в изборния процес разбира се, като тук говорим за повече от 180 000 човека, които ще участват в организацията за провеждане на изборите.

Разбира се, задължителните маски, ръкавици и дезинфектанти не подлежат на коментар, но във всички случаи, тези който са подложени на най – висок риск, а това са членовете на секционните комисии трябва да бъдат обезпечени с цялото снаражение. – това каза Румен Петков.

Според Румен Петков, това налага да се осмисли много внимателно времето за провеждане на изборния процес. Според Председателя на АБВ, изборите трябва да бъдат след 18.04.2021 г, но приемливата дата според АБВ е 15-16.05.2021 г.

--Твоята реклама тук--

“Доброто решение е стартиране на изборния ден на 15.05.2021 г. (Събота) от сутринта в 07:00 ч и прекратяване временно вечерта в 19:00 ч., като подновяването на изборния процес да е на другия ден (Неделя) в 07:00 ч и окончателно приключване на изборния процес на обяд в 12:00 ч., което ще даде възможност в светлата част на деня да приключи работата на секционните, районните и общинските избирателни комисии. По този начин да не сме свидетели на това нощно влачене на чували с бюлетини.” – допълни Румен Петков

Според Председателя на АБВ, трябва да има задължително камери от 24 часа преди стартирането на изборния ден до окончателното показване на протоколите и възможност за наблюдателите и застъпниците, чрез тези камери да проследяват изборния процес.

Можете да изгледате цялата среща чрез видеото.

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

10 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

свлачище

Ремонт за 6 млн издържа 10 дни. Инфлуенсъри от ДА, БЪЛГАРИЯ са на мястото

Оставиха в ареста стрелеца от Нова година в Ловеч

Оставиха в ареста стрелеца от Нова година в Ловеч