in ,

ГЕРБ готови на коалиция с БСП, не трябвало да се горят всички мостове

--Твоята реклама тук--

„Имаме готов законопроект, който да даде възможност за гласуване на лицата, поставени под карантина или настанени в болница с коронавирусна инфекция, да гласуват на предстоящите парламентарни избори“. Това обяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

В предаването „Неделя 150“ Дариткова отговори на въпроса дали ГЕРБ може да влезе в коалиция с БСП след парламентарните избори: „Ние нямаме врагове, наш враг е коронавирусът. … Винаги сме държали на това да се запазят възможностите за постигане на консенсус, да не се горят всички мостове, дори и с политическите ни опоненти, защото в моменти на криза България има нужда точно от това“.

Темата дали Бойко Борисов ще бъде кандидат на ГЕРБ за президент не се обсъжда в партията, категорично заяви Даниела Дариткова и уточни, че в момента усилията на ГЕРБ са насочени към парламентарните избори.

„Трябва да се търсят поводите за диалог и за съвместна работа. Упреците да бъдат отправяни коректно и безпристрастно, за да имат тежест институциите и да бъде демокрацията силна“ – така коментира тя продължаващата конфронтация между президента и премиера.

--Твоята реклама тук--

С нивото на комуникация, което не е предполагало участието на премиера Бойко Борисов, обясни Дариткова неявяването на министър-председателя в Европейския парламент на изслушването на Мониторинговата група за демокрация, върховенство на закона и основни права.

По думите ѝ начинът, по който се приема премиерът от лидерите на другите европейски държави е показателен, че той е уважаван и добре приет:

„Нашите политически опоненти и в Европа правят всичко възможно, за да дискредитират България“. Тя посочи, че влизането на страната в т.нар. чакалня на Еврозоната показва, че България е добре оценена и перспективата пред нея е добра и страната ще се промени, благодарение на ГЕРБ и „Обединени патриоти“.

--Твоята реклама тук--

Във връзка с критиките на Венецианската комисия към одобреното на първо четене в Народното събрание създаване на фигурата обвинител, който да разследва главния прокурор в България, Дариткова заяви, че преди второ четене ще бъдат взети предвид всички мнения и становища.

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

ГЕРБ-Сандански с декларация относно ваксинираните общински съветници

ГЕРБ-Сандански с декларация относно ваксинираните общински съветници

Приятелят на 8-годишния Тома чистил кръв след ужаса

Приятелят на 8-годишния Тома чистил кръв след ужаса