in ,

България се прави на Херкулес без мускули, смята гръцки външен министър

--Твоята реклама тук--

Бившият външен министър на Гърция Никос Кодзиас заяви, че „България се прави на Херкулес без мускули”. Коментарът му пред Euractiv.com бе направен по повод влошените дипломатически отношения на София със Северна Македония и продължаващите исторически спорове.

„Вместо да уважава и допринася за мира и приятелството на народите в региона, България действа по дестабилизиращ начин, правейки се на Херкулес без мускули”, каза в интервюто Никос Кодзиас, който бе първи дипломат при управлението на СИРИЗА.

Коментирайки действията на българското правителство, което блокира пътя на Скопие към ЕС, бившият гръцки дипломат каза, че “тонът в София се определя от крайнодясната ВМРО на военния министър Красимир Каракачанов, която е в управляващата коалиция”. Той каза, че Атина е предупредила Европейския съвет, че Каракачанов провежда политики извън рамките на ЕС.

--Твоята реклама тук--

„Българското председателство на ЕС постави статуя на лъв пред НДК, който държеше щит с карта на Санстефанска България”, заяви Никос Кодзиас. „България не е осъзнала, че в Северна Македония се е родила нова нация, която има свой собствен език. Вместо да уважава и допринася за мира и приятелството на народите в региона, България действа по дестабилизиращ начин, правейки се на Херкулес без мускули”, посочи още той.

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Парламент България партии

Политико: Да, България и Изправи се БГ в парламента. АБВ бележи двоен ръст, а Патриотите са на ръба

Караянчева към Радев: Спрете внушенията, че изборите ще са опорочени

Караянчева към Радев: Спрете внушенията, че изборите ще са опорочени