in ,

Караянчева към Радев: Спрете внушенията, че изборите ще са опорочени

--Твоята реклама тук--

Въпреки големите си различия с президента от ГЕРБ се отзоваха на поканата му за консултации относно подготовката за провеждане на избори по време на COVID-19. Управляващата партия изпрати при Румен Радев няколко свои представители, сред които председателят на парламента Цвета Караянчева, вицепремиерът Томислав Дончев и председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, съобщи Novini.bg. Срещата започна точно в 9.30 ч.

Това е поредният кръг консултации на “Дондуков” 2, които Радев инициира. Най-напред той поиска среща със здравния министър и Националния оперативен щаб за COVID-19. Разговаря и с други експерти в областта на науката. Проведоха се срещи и с извънпарламентарните партии, за да се види и тяхната нагласа за предстоящите парламентарни избори. Президентът разговаря и с Централната избирателна комисия (ЦИК).

“Трябва да се повиши доверието в предстоящите избори, това изисква диалог и консенсус. Присъствието ви тук, като управляваща партия, е изключително важно. Добре дошли! Това ще гарантира вота и здравето на българските граждани”, обърна се Румен Радев към председателят на НС Цвета Караянчева, вицепремиерът Томислав Дончев и останалите представители на ГЕРБ.

Още в началото Караянчева отправи критика към президентството, че участва в говоренето, че изборният процес може да бъде опорочен. Тя предупреди, че изборите в България не се правят от партия ГЕРБ, а от “институции, които си взаимодействат една с друга” и припомни, че по времето на управлението на ГЕРБ е направен изборът на Румен Радев.

“Внушенията, че партия ГЕРБ ще прави изборите и правейки изборите бие върху доверието към институциите. За съжаление, г-н президент, Вие също участвате в такова говорене. Има координирано усилие за подкопаване доверието на избирателния процес”, категорична бе Караянчева.

--Твоята реклама тук--

Тя добави, че цялото това говорене удря върху доверието на институциите. Председателят на парламента даде пример и с нахлуването в Капитолия в САЩ.

Цвета Караянчева не е съгласна и с това, че Румен Радев кани партии, които досега не са явявали на избори и не разбират изборният процес. Междувременно тя защити и легитимността на сегашното Народно събрание. Както е известно президентът от началото критикува 44-ия парламент.

“Когато говорите за легитимен парламент, уточнявайте, че говорите за следващия”, заяви Караянчева в реплика на Радев.

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

България се прави на Херкулес без мускули, смята гръцки външен министър

България се прави на Херкулес без мускули, смята гръцки външен министър

Опитват да заличат плажа край сараите на Доган с нов трик (ВИДЕО)

Опитват да заличат плажа край сараите на Доган с нов трик