in

Хасан Азис: ДПС няма да прави безпринципни коалиции

Имаше програма на правителството, която трябваше да започне по-рано за проблемите, които трябваше да бъдат решени за язовирите и тяхната собственост.

--Твоята реклама тук--

„Имаме покана от президента за среща с ръководството на нашата партия. Тази среща ще се състои. Готови сме за всякаква дата за изборите“. Това коментира пред БТВ кметът на Кърджали Хасан Азис, който е и зам.-председател на ДПС и зам.-шеф на на Националното сдружение на общините в България. ДПС няма да прави безпринципни коалиции, включващи националисти, категоричен бе той.

„Управителният съвет на Националното сдружение представи своите виждания по отношение на организацията на изборите. Кметовете на общини реално организират самия изборен процес – от получаването на изборните книжа до предаването им“, каза Хасан Азис. По думите му общините трябва да бъдат гарантирани със здравен протокол за минималните санитарно-хигиенни изисквания. „Ако нямаме такъв, не може да гарантираме на избирателите безопасното провеждане на изборите“, допълни той.

„Нуждаем се от разписани процедури за провеждането на изборите. Не се съмнявам в подготвеността на кметовете на общини. Трябва да имаме споделена отговорност и гарантиране на безопасността, което ще доведе до повишаването на избирателната активност“, смята Хасан Азис.

--Твоята реклама тук--

По отношение на проблемите с язовирите в момента заради дъждовете той заяви, че държавата не е могла да се организира за реконструкцията им.

--Твоята реклама тук--

„Имаше програма на правителството, която трябваше да започне по-рано за проблемите, които трябваше да бъдат решени за язовирите и тяхната собственост. Държавата трябваше да направи така, че да се отделят достатъчно средства за тях“, каза Азис. „Ние като национално сдружение бяхме представили възможност за законодателна промяна специално за собствеността на язовирите“, допълни той.

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Изпускат водата от 3 язовира

Изпускат контролирано водата от три язовира

ВИДЕО запечата зрелищната верижна катастрофа на Околовръстното

ВИДЕО: Зрелищната верижна катастрофа на Околовръстното