in ,

Радан Кънев е сред 20-те най-активни евродепутати

--Твоята реклама тук--

Българският евродепутат Радан Кънев е сред 20-те най-активни евродепутати от общо 705 народни представители във втория по големина демократичен електорат в света и най-голям международен на планетата. За това извести самият той в социалната мрежа Facebook. Кънев благодари на всички, поздравили го за постижението в класацията, както и на онези, “работили ден и нощ с него в Брюксел и София”.

Ето какво написа евродепутатът:

Благодаря на всички, които през вчерашния ден ми се обадиха, за да ме поздравят за мястото в ТОП 20 на най-активните евродепутати. Бях приятно изненадан от тази класация, макар да знам, че зад нея стоят много дни и седмици често денонощна работа. Изненадан, защото с екипа ми работим сами, без подкрепата на национална делегация, без група в националния парламент, а доскоро – и без добри позиции в рамките на групата на ЕНП. В началото имахме и съвсем малко опит в сложните законодателни процедури на ЕП. На този фон, 16-то място по активност (т.е. в горните 2.5% от всички 705 колеги), 6-то място в ЕНП и първо сред българските колеги е безспорен и сериозен успех.

От друга страна, съм силно амбициран да подобря тези резултати. Винаги съм вярвал, че България не е малка, не е незначителна, не е обречена да се влачи на опашката. България може и трябва да бъде първа в много отношения. Затова и моята цел в тази класация може да бъде само една – място в десетката, в петицата, в тройката… защо не първо място.

--Твоята реклама тук--

Горд съм с резултатите и с екипа си, най-вече защото огромната част от тези близо 400 законодателни инициативи се увенчаха с успех – те бяха включени в общи компромисни текстове или самостоятелно одобрени при гласуванията. Повечето ми инициативи са по законодателни актове, които са много важни за българските граждани – Фонда за справедлив преход, икономическите параметри на Климатичния закон, Стратегията за хората с увреждания, Стратегията за борба с феномена “работещи бедни” и много други.

Благодаря от сърце на всички, които работиха ден и нощ в Брюксел и София, както и на експертите и приятелите от “Демократична България”, към които се обръщах нерядко за помощ. Когато работим сериозно, в екип и с ясни цели, България може много повече.

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Ninova

Нинова: Излезте и гласувайте! Апатията е големият проблем

138825447 715494579362238 547280008657823055 n

Съдиите и служителите на Районен съд – Дупница с жест за подкрепа към децата посещаващи Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Дупница