in ,

Красимир Янков прави лява партия

Отцепниците от БСП ще правят нова партия

--Твоята реклама тук--

“Създадохме нов ляв политически проект ПП “Българска прогресивна линия”, обяви от парламентарната трибуна на НС независимият депутат Красимир Янков. “Все повече хора, желаещи промяна, ни подкрепят”, каза още в изявлението си той.

Янков, заедно с Валери Жаблянов, обявиха бойкот на изборите в БСП, тъй като не било ясно колко ще са имащите право да гласуват за лидер на партията, съобщава Нова Нюз.

Двамата се оттеглиха от кампанията за лидер на левицата. Те призоваха тези, които искат да гласуват за тях, да не го правят, защото гласовете им можело да не бъдат отчетени съобразно тяхната воля.

--Твоята реклама тук--

Две седмици след като Корнелия Нинова спечели втория си мандат начело на БСП, разделението между кръговете в партията стана официално. Част от вътрешната опозиция, в лицето на Красимир Янков и Валери Жаблянов, обявиха, че напускат парламентарната група и стават независими депутати. С тях си тръгнаха още Димитър Стоянов, Лало Кирилов и Георги Андреев.

Всички, без Жаблянов, напуснаха и партията. Според тях чашата е преляла след 50-ия конгрес на БСП.

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

138825447 715494579362238 547280008657823055 n

Съдиите и служителите на Районен съд – Дупница с жест за подкрепа към децата посещаващи Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Дупница

Монтираха 14 знака

Монтираха 14 знака “Път с предимство” на 300-метрова улица в монтанско село