in

Дариткова категорична: Няма да променяме Изборния кодекс в последния момент

В този Парламент сме търсили подкрепата в ДПС“

--Твоята реклама тук--

Правомощията на президента се свеждат до това да определи с указ датата на изборите. В правомощията на законодателите е да внася промени в Изборния кодекс. Това заяви в ефира на Нова телевизия Даниела Дариткова, председател на ПП ГЕРБ в НС, след консултациите с президента вчера.

„Ангажимент е да разясняваме действащото законодателство и защо едно действие, като заснемана на броенето на бюлетините, не може да бъде осъществено. Всички съмнения за честността на изборите могат да бъдат отнесени към органите на съдебната власт“, каза още тя.

Два месеца преди избори не е добре да се променя изборното законодателство. Що се отнася до гласуването по пощата, тя заяви, че са се консултирали със специалисти и те са били категорични, че не може да се гарантира честността на вота. Същото важи и за електронното гласуване. Но въведохме машинното и върнахме възможността да се гласува и с хартиена бюлетина, каза още председателят на ПП ГЕРБ в НС.

--Твоята реклама тук--

„Ние не правим безпринципни съглашателства. Имаме програма, искаме да видим волята на българите такъв каквато е и тогава ще вземем решение. Ние нямаме политически врагове, а опоненти. Имаме решение на Национална конференция на ПП ГЕРБ да не се коалираме с БСП. Нямаме такова за ДПС, но коалициите, които правим се основават на обща програма и носим отговорност за решенията си. Показали сме това. В този Парламент сме търсили подкрепата в ДПС“, разясни още Даниела Дариткова.

--Твоята реклама тук--

В този Парламент сме търсили подкрепата в ДПС“

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

GERB SDS

Спасителен пояс за постове: Останките от СДС се лепнаха за ГЕРБ

Румен Петков: Министърът на околната среда трябва тутакси да изхвърчи!

Румен Петков АБВ: Министърът на околната среда трябва тутакси да изхвърчи!