in

Премиерът Борисов обвини комунистите и за пропадналите пътища

--Твоята реклама тук--

Стотици милиони отпуснахме за Родопите, инвестираме в образованието, в училищата. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в село Дебрен, където с отпуснатите от правителството близо 160 000 лева се доизгражда физкултурният салон на училище „Св. Климент Охридски“.

,,По цял ден се налага да се оправдаваме защо даваме на малките населени места – за игрища, за училища, за детски градини. На „жълтите павета“ много трудно асимилират някои наши колеги и опоненти, че има в България хора, които живеят пак тук“, отбеляза министър-председателят.

Премиерът Борисов посочи също така, че подкрепата на правителството за българските общини продължава, независимо от огромните трудности заради пандемията от COVID-19.

По повод желанието на общината да санира сгради в Дебрен, заместник-министърът на регионалното развити и благоустройството Николай Нанков изтъкна, че един от проектите, който се подготвя по линия на Националния план за възстановяване и устойчивост на България, е именно за енергийна ефективност. Общините ще могат да се възползват от него за саниране на публични сгради.

След Дебрен премиерът Бойко Борисов спря и на пропадналия път Банско-Гоце Делчев в м. Момина кула. Днес по обяд там пътят бе подкопан и под асфалта зейнаха огромни кухини. В момента се прави укрепване в авариен режим и се насипват големи скални късове в кухината, за да се запълни и да не продължи пропадането на шосето. Досега са изсипани 40 камиона с над 800 кубика скални късове.

Днес една колежка в парламента говорила за пътя за Рилския манастир. Този път тук не сме го правили ние, а е правен от комунистите. Всички знаят колко големи валежи паднаха, колко трудно се възстановява сега. Това са природни бедствия и не трябва да се правят грандиозни заключения, коментира Борисов изказването на лидера на БСП Корнелия Нинова.

--Твоята реклама тук--

Той изказа специални благодарности на полицаите, пожарникарите и строителните работници, които по думите му работят перфектно, за да отстранят проблемите след наводненията.

Бойко Борисов се похвали, че кабинетът е отпуснал 1 275 090 лв. за изграждането на нов корпус на СУ „Йордан Йовков“ в с. Рибново, където бе на посещение. Освен физкултурен салон, в новата сграда към училището ще има 13 класни стаи – 2 нови компютърни кабинета, лекарски и дентален кабинет.

„500 деца се обучават тук, те го заслужават! Когато има хубави училища, мотивирани преподаватели, храмове, развита инфраструктура и работни места – ще има и толерантност между християнското и мюсюлманското население, ще има по-добро бъдеще.

Един бивш колега днес си чешеше езика и говореше как имало симбиоза между ГЕРБ и ДПС. Ние работим с всички кметове, без значение от партийната им принадлежност. Навсякъде живеят български граждани и искат по-модерна среда. Ако нашите опоненти не са съгласни да дадем тези 1 275 090 лв. за децата в Рибново, където кметът е от ДПС – нека да излязат и да го кажат!“, коментира Борисов с кмета на селото Мустафа Иса.

Управникът пък се оплака, че двете дерета, в които се излива цялата канализация и се носи страшна воня, трябва да се оправят. „Проект имате ли?

--Твоята реклама тук--

Пратете документите и ще решим проблема“, обеща Борисов.

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Румен Петков: Министърът на околната среда трябва тутакси да изхвърчи!

Румен Петков АБВ: Министърът на околната среда трябва тутакси да изхвърчи!

Македонски профили плащат за реклами в полза на Бойко Борисов във Фейсбук

Македонски профили плащат за реклами в полза на Бойко Борисов във Фейсбук