in

Тома Биков, ГЕРБ: Притеснението ни е, че на обявената дата за изборите се пада католическият и арменският Великден

--Твоята реклама тук--

Притеснението ни е, че на обявената дата за изборите се пада католическият и арменския Великден Това каза народният представител от ГЕРБ Тома Биков в предaването “Тази сутрин” по бТВ.

“Няма голямо значение за партиите и институциите дали изборите ще са седмица по-рано или по-късно. Притеснението ни е, че тогава се пада католическият и арменският Великден. Това значи, това са две немалобройни групи в България, които ще трябва да гласуват на празник. Това е предизвикателство и за МВнР, което ще трябва да организира изборите в страни, където ще се празнува и има „локдаун“, заяви Тома Биков.

Що се отнася до промените в провеждането на изборите, предложени от президента, Тома Биков заяви, че ще има промени, които „не засягат фундамента на българската избирателна система“, защото противоречи на решенията на Венецианската комисия и европейските съдилища да се правят такива изменения два месеца преди изборите.

--Твоята реклама тук--

“Промени, които ще позволят на карантинираните да гласуват, могат да бъдат направени чрез закона за извънредната епидемична обстановка”, заяви депутатът от ГЕРБ.

--Твоята реклама тук--

По въпроса за гласуването по пощата Биков смята, че това ще забави изборният процес, защото бюлетините ще се забавят с месец.

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Tania Caneva CIK

Говорителят на ЦИК: Гласуването по пощата крие много рискове

Toplofikacia parno

Сметката за парно идва с температурата