in

Каракачанов: Е, какъв беше смисълът на консултациите при Радев?

--Твоята реклама тук--

„Честно казано не можах да разбера защо датата на изборите не е 28 март, както обяви президентът първоначално, но… дата като дата. Единственото, което трябва да бъде осигурено, е нормален честен изборен процес, на който да се осигури възможността на хората да гласуват. Покрай пандемията има много хора, които се притесняват и с основание. А най-вероятно най-притеснени ще бъдат членовете на секционните комисии. Но нямаше смисъл и от нашето участие в тези консултации, защото отдавна съм в този народен цирк“. Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира определената от Румен Радев дата за вота – 4 април и отказът на патриотите да участват в разговорите на „Дондуков“ 2.

По думите му, нямало нужда и ВМРО да се яви там, защото така или иначе след консултациите президентът щял да насрочи изборите за този ден, който си е наумил, независимо какво е говорил с политиците преди това. „Не разбрах какъв бе смисълът при един път обявена дата (28 март – б.р.), да ходим на консултации“, коментира пред БНТ воеводата, с което косвено потвърди констатацията на лидера на ВОЛЯ Веселин Марешки, че от този цикъл разговори нищо не произтичало.

„Ако в последните години у нас има политическа формация, която говори, работи и прави нещо за българите в чужбина, това е ВМРО. Не знам обаче, защо се създава това впечатление, че те няма да могат да гласуват. Аз обаче не искам друго – това, което ДПС се опитва да лансира – да възстановим безразборното откриване на секции извън Европейския съюз. Това означава една друга държава да организира изборния процес и да определя колко депутати ще има в българския парламент. Имаше времена, в които имаше по 170-190 секции в Турция, включително в градове, които никой от нас не е чувал. Там се гласуваше на 120 процента“, убеден е той.

--Твоята реклама тук--

„Датата вече е определена, и вие като интелигентен човек имате ли идея как ще стане гласуване по пощата от Турция, Америка или Австралия. Убеден съм, че и тези, които го лансират, нямат идея. Ако се гласува по пощата в България, ще се случи една тотална манипулация. Европейски държави, които не могат да бъдат упрекнати в липса на демокрация започват да отменят машинното гласуване. Защо трябва да изпием Черно море, за да разберем, че е солено? У нас практиката в последните 30 години е да се променя законът малко преди тях по нечие усмотрение. Да променяме евентуални недъзи в изборното законодателство след вота. Защо не го направихме в последните 4 години? Къде бяха сегашните апологети на промяна в изборния закон?. Това сега е една политическа дъвка, която някой иска да си прави пиар и да се прави на добър“, каза още Каракачанов.

Междувременно пред сградата на БНТ на ул. „Сан Стефано“ 29 се заформи и малоброен протест с викове „Оставка“, но военният министър успя да излезе необезпокояван от там през друг изход.

--Твоята реклама тук--

Новините такива, каквито са!

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

На почивка в Гърция през лятото - без сертификат за ваксиниране

На почивка в Гърция през лятото – без сертификат за ваксиниране

1/3 от последните жертвите на COVID без други заболявания

1/3 от последните жертвите на COVID без други заболявания