in

Валери Симеонов: Няма смисъл учениците да се върнат в училище, а заведенията да са затворени

--Твоята реклама тук--

Не виждам смисъл на 4-ти февруари да бъдат върнати в клас големите ученици, а кафенетата и ресторантите да останат затворени. Това заяви пред БНТ лидерът на НФСБ и зам.- председател на НС Валери Симеонов. Според него, когато се вземат решения за ограничаване на бизнес браншове, трябва да се подходи прагматично и всяко решение да е подчинено на желязна логика.

Относно заплахите от бранша той коментира, че отварянето на всички заведения ще доведе до напълване на хазната с глоби. По думите му е необходим диалог и въпросът трябва да се обсъди с Щаба.

„Резултатът е налице-спадна смъртността. Аз не мисля, че има нещо лошо да се отворят заведенията до 22:30. За мен рискът от отварянето на нощните заведения е много голям“, добави Симеонов.

--Твоята реклама тук--

Той припомни, че най-ощетеният бранш остава туристическият. Според Симеонов дори мерките за намаляване на данъка и запазване на персонала са частична помощ. Той определи положително гъвкавостта и реакциите на изпълнителната власт.

Лидерът на НФСБ не спести критика: „Не всички ведомства си вършат добре работата щом има закъснели плащания. Има слабости, но има и плюсове – бързата реакция“, каза той. Според него обаче в тази ситуация не бива да се фокусираме върху пропуските.

„Никоя държава няма алгоритъм. Виждаме как се движи пандемията в Италия, в Испания“, каза Симеонов.

--Твоята реклама тук--

Той коментира и предстоящите избори. „В България вероятно ще отидат да гласуват 23%. Епидемията ще уплаши възрастните хора“, каза Симеонов. Според него правилното решение би било изборите да са максимално отдалечени, за да гарантират по-голяма избирателна активност.

„Подвластен на своите лични амбиции президентът взе грешно решение. ОП решихме, че няма никакъв смисъл от тези консултации при положение, че на тях не се обсъждаше датата. Смисълът беше Радев да се показва всеки ден по телевизията, коментира Симеонов.

Като „пълна щуротия“ той определи идеята за гласуване по пощата. Той поясни, че трудно се установява адресът на лицето в чужбина, което също така би нарушило тайната на вота.

Лидерът на НФСБ каза, че с ВМРО са в диалог и са отворени и за други патриотични формации. Проблемът, по думите му, ще бъде ниската активност и добави, че президентът вреди на имиджа на изборите.

Новините такива, каквито са!

--Твоята реклама тук--

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

--Твоята реклама тук--

Comments

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    --Твоята реклама тук--

    Дворецът на Путин е зона, забранена за полети

    Дворецът на Путин е зона, забранена за полети

    Радев: България и Сърбия трябва да насърчат взаимните инвестиции

    Радев: България и Сърбия трябва да насърчат взаимните инвестиции