in

Борисов: Не чух позицията на Радев за Навални, да си я каже, няма да му се карат

--Твоята реклама тук--

Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в МОСВ, а ресорния министър Емил Димитров го развежда. Борисов се запозна със системите за наблюдение на нивото на язовирите, качеството на въздуха, какво се гори в заводите в реално време и др. Екоминистърът пък му обясни детайли по процеса.

Борисов поиска справка за нерегламентираните сметища в страната. По отношение на тях премиерът заяви: „Да заделим едни пари да пратим да ги изчистят и после контрола да бъде жесток. Да дадем пари да ги изчистят и после на мониторите да наблюдаваме“.

„На нерегламентираните, по-малки населени места да се направи видеонаблюдение“, заръча премиерът. „Знаем във всеки един завод в реално време точно какво се гори“, категоричен бе министър Димитров.

Борисов поздрави Димитров и заяви, че бил изчерпателен. „Както беше и вчера президентът Радев изчерпателен за един елементарен въпрос – позицията за задържането на Навални и съпругата му, и опозиционните лидери. Изчетох какво ли не, но не и позиция, а нашата позиция на евроатлантическата, демократичната общност е да бъде освободен.

--Твоята реклама тук--

Не чух позиция и по руските дипломати, които са над 6, когато говори за Гебрев. С британските служби работим много по тази тема и тези, които минаха са обявени за персона нон грата, сиреч там сме свършили всичко. С нищо не съм го засегнал, за да може така остро да отговаря, освен да каже позицията си. Това е държавният ни галва, най- висшата инстанция, да не, няма да му се карат толкова, не е страшно“, заяви Борисов

Димитров пък допълни: “ Вие отговаряте за цялата държава , а той за съпругата си“. „Ние не сме, като тях да обиждаме, просото само попитахме каква е позицията на най-висшата ни инстанция, нямаме я, окей. На правителството е незабавно да освободят хората, които са задържали за политическа дейност. Това не означава, че разваляме взаимоотношенията си с Руската федерация. Когато е в полза на държавата го правим, когато засегнати нашите ценности си казваме позицията, тя не е страшна“, завърши премиерът.

--Твоята реклама тук--

Новините такива, каквито са!

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Задържаха най-издирвания мъж в Азия

Задържаха най-издирвания мъж в Азия

Идат облаци от Югозапад, ветровито в планините

Идат облаци от Югозапад, ветровито в планините