in

Журналистът от „Дарик“ Кирил Вълчев е новият шеф на БТА за 5 години

--Твоята реклама тук--

Генерален директор на Българската телеграфна агенция за следващите 5 години ще бъде Кирил Вълчев, решиха депутатите днес единодушно със 105 гласа „за“.

Изборът на генерален директор премина без дебати в пленарната зала. Кандидатурата на Вълчев бе издигната от ГЕРБ няколко дни, след като синдикатите в БТА го предложиха за директор. Той ще заеме мястото на покойния Максим Минчев.

Вълчев е роден на 24 май 1973 г. Водещ е на предаването „Седмицата“ по радио „Дарик“. Той е юрист по образование и е адвокат както на радиото, така и на БТА. Първият му законодателен акт като юрист е именно законът за БТА, в чието написване той участва през 2011 г. От 1993 до 1995 г. е бил и репортер в редакция „Информация за чужбина“ на агенцията.

--Твоята реклама тук--

За мястото на генерален директор на БТА от БСП бе издигната и кандидатурата на журналистът, преводач и бивш съветник за медиите на премиера Сергей Станишев Йвало Данаилов. За него обаче гласуваха 65 депутати „за“, 2 бяха „против“, а 87 се въздържаха.

На изслушването си пред медийната комисия миналата седмица Вълчев обеща да настоява емисиите на БТА да станат безплатни за всички, тъй като често пъти тя е единственият източник на информация от света към България, а понякога и от България за света. Затова и трябва да запази точната си и бърза информация. Амбицията му е да развие БТА и като източник на информация от целите Балкани към света. За да го постигне, ще открие кореспондентски пунктове на БТА във всички съседни наши държави. Първият ще бъде в Скопие.

--Твоята реклама тук--

Новините такива, каквито са!

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Пред Русия и САЩ няма условия за нови отношения

Пред Русия и САЩ няма условия за нови отношения

Борисов - водач на две листи на изборите, ето къде

Борисов – водач на две листи на изборите, ето къде