in , ,

Бойко Борисов: Кметът на Доспат е агресивен, но за хубаво

До вчера хората са пили от тази вода”, каза кметът. А Борисов добави: “И после сме първи по смъртност. Е как няма  – уранови мини, етернитови тръби на водопроводите за пиене на вода”.

--Твоята реклама тук--

Кметът на Доспат е толкова агресивен, но това е за хубаво, заяви премиерът Бойко Борисов по адрес на Елин Радев. Днес министър-председателят бе на посещение в Доспат по покана на градоначалника, който поиска помощ за разширение на депото за твърди битови в Барутин.

Капацитетът му е на изчерпване, а там се събират боклуците от Девин, Борино, Доспат и Сатовча.

5fe5d5d49098594a3bf05eeaf4aa744e74c9407a8851b 0
Радев благодари на Борисов за подкрепата на правителството, обявявайки, че за четири години Министерският съвет е дал на общината 13 млн. лева за инфраструктурни проекти, но и резултатите са налице.

“Външните водопроводи са сменени на три населени места, асфалтирането на улиците е на 95% в цялата община. Във всяко село са останали по една-две улици – за около 2-3 милиона ще стане 100%. Няма населено място в цялата общината, където вътрешният водопровод да не е сменен. Тази година приключихме проект за 5,5 млн. лв. изграждане на водопроводи – външен водопровод от Кървав дол до село Барутин, който  е 14,2 км. Всички тръби бяха етернитови, които знаете, че причиняват рак.

--Твоята реклама тук--

До вчера хората са пили от тази вода”, каза кметът. А Борисов добави: “И после сме първи по смъртност. Е как няма  – уранови мини, етернитови тръби на водопроводите за пиене на вода”.
5fe5d59d3f4ee41c04553d558893814c065cb21ae76ab 0
Подчерта обаче, че е в Доспат заради депото: „Пуснато е сепариране, компостиране. Уширяваме ви депото, за да може дълго време да събирате отпадъците, след тези две инсталации, които са вече готови“.

При огледа му Борисов сподели радостта си от постигнатото споразумение между Англия и Европейския съюз за ерата след брекзит.

Кметът посочи, че 800 души от община Доспат работят в Англия. „Имаме едно село Бръщен – 60% от населението работи там“, отбеляза той и допълни, че масово те влагат спечелените там пари в къщите си.

Показа му и строителната площадка за изграждане на нов градски център на Доспат.
„Миналата година отпуснахте 1,5 млн. лв. за изграждане на нов градски център. Водим го нов, не че имаме стар център. Хората като идват, казват, че не могат да намерят къде е центърът. И то наистина е  така – на 300 квадрата са направили плочки преди 20 години. Сега новият център е разположен на 13 декара площ, който се свързва с още около 16 декара нагоре, където имаме парк музей на чешмите, който пак с ваша помощ е изграден. Тази година ни отпуснахте 3,036 млн. лева, с които изцяло е обезпечено строителството“, уточни градоначалникът и описа какво е предвидено да има на обекта – водни каскади, сцена с амфитеатър и др.

--Твоята реклама тук--

Кметът разказа на Борисов за парка, в който има изградени макети на 36 чешми, построени в района като дарения за минувачите, за алпийската пътека. Заяви, че ще му е нужна и финансова помощ за изграждане на алея около яз. „Доспат“ с дължина около три километра, за да се разхождат туристите там. Благодари за защитените и обновени училища и детски градини в Доспатско, които спомагат да се задържат младите, както и за отпуснатите 350 000 лв., с които бе надстроено училището в Касъка. Разведе премиера да види изцяло обновеното Средно училище „Димитър Благоев“. Борисов посочи, че Родопите са основен приоритет за държавата, наред с образование, здраве, наука и всичко останало.

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

covid19 bulgaria

Първите ваксини срещу COVID-19 са тук

Ваксини пловдив

Под прикритие. В Пловдив доставиха ваксините с бус на кренвирши