in , , ,

Русия обяви асистента на военния аташе на България за персона нон грата

Руското външно министерство поясни, че тази стъпка е в отговор на последните действия на България срещу руски дипломат

Снимка: ТАСС

--Твоята реклама тук--

Русия експулсира подполковник Митко Борисов, помощник военен аташе в българското посолство в Москва, в отговор на експулсирането на руски дипломат от София. Бележка за съответното решение бе връчена на българския посланик Атанас Кристин, който бе призован в руското външно министерство в понеделник.

“На 28 декември българският посланик Кристин беше поканен в руското външно министерство, където му бе връчена нота от министерството, обявяваща подполковник Митко Борисов, помощник на военния аташе в българското посолство в Москва, персона нон грата. На посочения офицер е наредено да напусне територията на Руската федерация в рамките на 72 часа” в съобщението на руската дипломатическа служба.

Както уточни българското външно министерство, българският дипломат “ще изпълни заповедта и ще напусне страната в определеното време, започнало в 14:00 часа московско време”.

Площад Смоленская посочи, че тази стъпка е предприета в отговор на решението на България да изпрати военен, въздушен и морски аташе в руското посолство в София на 19 декември.

--Твоята реклама тук--

Той стана шестият руски дипломат, изгонен от България през последните две години. Твърдеше се, че той се е занимавал с разузнавателни дейности в републиката от 2017 г., като е събирал информация, включително за участието на американски военен персонал в учения в страната. Дадени са му 72 часа да напусне републиката. Посолството на Руската федерация подчерта, че не са представени доказателства, които да потвърждават, че руснакът е участвал в дейности, несъвместими с дипломатическия статут. Руската страна обяви правото си да отмъсти.

--Твоята реклама тук--

--Твоята реклама тук--

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

--Твоята реклама тук--

Comments

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    --Твоята реклама тук--

    Сметната палата ще извърши 342 одита по програмата си за 2021 г.

    Заев е отпимист за преговорите с България след изборите у нас

    Заев е отпимист за преговорите с България след изборите у нас