Уеб сайт: Сподели с #ShareIt
Email: privacy@shareit.bg

Събиране на информация и лични данни

Ние, както и всеки един уеб сайт в интернет пространството събираме някакви лични данни на нашите потребители и гости. Важно е обаче, да бъдете информирани за начина на събиране на лични данни и целите за използването им.

Защо събираме лични данни и с каква цел

“Занков Груп ЕООД” обработва Ваши лични данни за нормалното функциониране на уебсайта и с цел подобряване на услугите и съдържанието, което предлагаме:

  • за създаване и управление на потребителски профили – за да можем да Ви предоставим услуги, които изискват регистрация;
  • за статистически и маркетингови цели – например измерване и проследяване на потребителското поведение в сайтовете. Чрез такива анализи ние може да подобряваме качеството на уебсайтовете.
  • за да ви показваме релевантни за Вас реклами и съдържание;
  • за да ви изпращаме имейл бюлетини и съобщения, за които Вие сте се абонирали – например съобщения за наши продукти и услуги, или такива на наши партньори, ако изрично сте дали съгласието си за това;

Данни, които събираме от всички посетители

При посещаване на нашия Уебсайт ни събираме следните данни за всички посетители, независимо дали са регистриране или не:

  •  IP адрес;
  •  Различни технически идентификатори (на браузъра, на устройство);
  •  История на посетените от вас страници в уебсайта, на направените от Вас търсения, коментари, участия в анкети, социални харесвания и споделяния;
  •  Информация за видени от Вас реклами и направени кликове;

Данни, които събираме от регистрирани потребители

При регистрация попълвате формуляр, чрез които ни представяте лични данни в допълнение към изброените в предишния параграф данни. Тези данни са необходими за някои функционалности на уебсайта (например писане на коментари) и за подобряването на потребителското изживяване на регистрираните потребители, както и най – важната част – Писане на истории. Някои данни са задължителни за целите на регистрацията (например емейл адрес), а някои са незадължителни, като те ни помагат, както на нас, така и на всеки който чете публикуваните Ваши материали в сайта.

Бисквитки на сайта

Нашия Уебсайт, както и всеки друг такъв, инсталира на Вашето устройство, с което достъпвате интернет адреса ни текстови файлове, които са по – добре познати, като Бисквитки. Бисквитките не запазват лични данни, а по – скоро низ от символи, които нашия Уебсайт разпознава при следващо влизане в него. Повече за Бисквитките можете да разберете  в нашата Политика за Бисквитки

Съвместни практики

Съгласието е доброволно съгласие с това, което се прави или предлага. Съгласието може да бъде изрично или косвено. Изричното съгласие се дава изрично, устно или писмено. Изричното съгласие е недвусмислено и не изисква никакво заключение от страна на организацията, която иска съгласие. Намерено съгласие възниква, когато съгласието може разумно да се направи от действието или бездействието на лицето.

Изрично съгласие

За част от услугите, които предлагаме на Вас, като потребители ние сме длъжни да изискваме Изрично съгласие за обработка на личните Ви данни. В този спектър влиза Абонамента за нашия бюлетин или по – добре познато, като Newsletter. 

Сигурност

Достъп на служители до Личните данни на потребителите

Достъп до личните данни съхранявани от нас има единствено администратора на сайта. Ние не се нуждаем до този момент от назначаване на DPO, тъй като не сме надхвърлили необходимия брой регистрирани потребители на сайта си.

Съхранение на Лични данни

Ние сме на мнение, че личните данни на всеки един човек са най – ценното и в никакъв случай не трябва да се злоупотребява с тях, защото именно те са единственото, което не можем да сменим.

Поради тази причина ние взехме възможно най – добрите мерки за защита на Вашите лични данни. Те се съхраняват на възможно най – добре защитените сървъри, MySql база с данни, която се съхранява на сървъри на Суперхостинг.бг.

За да се подсигурим още по – добре, въведохме вътрешно-фирмена политика, която гласи, че е забранено USB устройства без криптиране да бъдат поставяни в портовете на главния компютър, чрез който достъпваме администрацията на сайта.

Събиране на чувствителни лични данни

Ние се стремим да не събираме чувствителни лични данни на потребителите си, като сме минимизирали задължителните условия за предоставяне на лични данни при формите за Вход и Регистрация в сайта, както и формите за Контакти или Публикуване на история.

Кои са чувствителните лични данни

Този вид лични данни са разделени в 3 главни категории, които са определени чрез Европейския регламент за Защита на личните данни.

  • Генетични данни
  • Биометрични данни
  • Данни за здравословното състояние.

повече за категориите лични данни и пълния текст на Европейския регламент за защита на личните данни можете да разбелете на следния линк.

Списък с Трети страни и техния достъп

Няма как да Ви кажем, че не споделяме част от Вашите данни с трети страни. Споделяме ги. В нашия сайт сме интегрирали някои приставки, които за да работят, трябва да имат достъп до основна част от Вашите лични данни. Всъщност всеки един сайт, в който влезете в интернет споделя с тези трети страни Вашите лични данни.

Ние не можем да контролираме, как третите страни обработват и се грижат за съхранението на Вашите лични данни, но можем да Ви помогнем да разберете повече, като приложим линк към Политиката за поверителност на всяка една от третите страни.

Списък с трети страни, с които споделяме Вашите лични данни

  • Facebook – Споделяме с тази социална мрежа Вашите лични данни, за да можем да Ви предложим възможността да споделяте публикации, клипове, изображения, както и Вашите истории.
    Политика за поверителност: https://www.facebook.com/privacy
  • Google и YouTube – Споделяме с гиганта на търсачките Ваши лични данни, за да можем да Ви предложим адекватни реклами за показване чрез нашия сайт. В кода на сайта има интегриран Gtag код, който използваме за да можем да проследяваме посещенията на сайта си и др.
    Политика за поверителност: https://policies.google.com/privacy

Права на потребителите

Имате право да поискате поправка на грешки в записаните при нас Ваши лични данни, да възразите срещу тяхното обработване, да поискате данните Ви да бъдат изтрити („правото да бъдеш забравен“) или да оттеглите съгласието си за обработване на лични данни, като изпратите искане по емейл до privacy@shareit.bg.

С цел избягване на грешки и злоупотреба, при необходимост имаме правото да поискаме от Вас допълнителна информация за да установим самоличността на подалия искането субект на данните.

На подадени искания относно лични данни ще отговорим в приемливо кратък срок, а в случай на необходимост от удължаване на срока ще бъдете информирани за новия срок и за причините за забавянето.

Можем да откажем да обработваме искания, които се повтарят неоснователно, или да поискме да ни бъде заплатена определена сума, която е в рамките на допустимото.

При неполучаване на задоволителен отговор от наша страна Вие имате право да подадете жалба до Комисия за защита на личните данни, kzld@cpdp.bg, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2, 1592 София.