in , , ,

Талантливи ученици от Дупница, Сапарева баня и Бобов дол с отличия от Областния конкурс „Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта 2020“

--Твоята реклама тук--

Седем ученици от общините Дупница, Сапарева баня и Бобов дол са сред призьорите в Областния конкурс „Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта 2020“, организиран от Окръжен съд – Кюстендил, заедно с Районен съд – Дупница и Районен съд- Кюстендил. На церемония пред Съдебната палата в Дупница, наградите им връчиха председателят на Окръжен съд – Кюстендил, съдия Пенка Братанова и съдия Иван Димитров, председател на Районен съд – Дупница.

„Талантливи деца, носители на доброто, благодаря Ви, че приехте каузата ни- да защитаваме Правдата и Справедливостта. И както сме изписали на специалните ни чаши, които подаряваме на всеки участник- Справедливостта е като паяжина тънка, ама пък не се къса“, заяви председателят на Окръжен съд – Кюстендил, съдия Пенка Братанова.

Тя цитира и част от написаното от децата:

  • Красимира от 6 б клас на дупнишкото основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ пише в своята приказка „Как Правдата спасила Съда: „Ако си честен и откровен, Правдата ще бъде на твоя страна!
  • Диана от 6а клас на същото училище, разказва история за една пожелана шестица в училище и за кражба в търговски център: „ Да бъдеш справедлив означава да равнопоставяш правата на всички“!
  • Съученичката й Божидара ни разказва история от едно село, със заглавие „Колко е важно да има закони“!

Трите момичета са победители в раздел Литературно творчество, във възрастова група  5- 7 клас.

Всички ученици, заели призовите места в конкурса получиха награди, които имат за цел да подпомогнат тяхното обучение и здравословен начин на живот- фитнес гривни, bluetooth колонки и стерео слушалки.

Над 120 творби и 116 участници бележат тазгодишния Областен конкурс „Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта 2020“. Сред тях и потребители от Дневен център за деца с увреждания „Вяра, Надежда, Любов“- Кюстендил. Всеки участник ще получи специален подарък от организаторите на конкурса- Удостоверение и чаша с посланието „Справедливостта е като паяжина тънка, ама пък не се къса“!

Представяме Ви 7- те победители от общините към РС – Дупница, в Областния конкурс „Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта 2020“: 

  1. Литературно творчество (поезия и проза)

Втора група      –   V –  VІІ клас

Красимира Т.- 6 „б“ клас ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“- Дупница

Божидара В.- 6 „а“ клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“- Дупница

--Твоята реклама тук--

Диана К.- 6 „а“ клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“- Дупница

  1. Изобразително изкуство (рисунка и приложно изкуство)

Дария Г. – 4 клас на СУ „Христо Ботев“- Бобов дол;

Втора група      –   V –  VІІ клас

Рая М.- 7 клас СУ „Христо Ботев“- Сапарева баня;

Виктория Д.- 7 клас СУ „Христо Ботев“- Сапарева баня;

Трета група      –   VІІІ  – ХІІ клас

Пламена Т.- 12 клас на ПГ „Христо Ботев“- Дупница;

Областният конкурс „Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта 2020“ е подкрепен от ВСС и е част от образователната програма –  „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”, през учебната 2020 / 2021 г.  Конкурсът е посветен на 40 – та годишнина от откриването на настоящата сграда на Съдебната палата в град Кюстендил / 02.12.1980 г. /, в която се помещават Окръжен съд – Кюстендил и Районен съд – Кюстендил.

--Твоята реклама тук--

Целта на конкурса е да поддържа вярата в правдата и справедливостта в съвременните български ученици!

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

b423abf29cc3404696d23cda06e41859

Осъдиха мъж, заплашил момиче с убийство от ревност

Министерски съвет

Правителството отпусна 56 милиона лева в подкрепа на туристическия бранш, засегнат от пандемията