in , , ,

От началото на 2020 г., РС – Дупница е наложил наказания на 40 шофьори, за управление на МПС след употреба на алкохол или наркотични вещества

--Твоята реклама тук--

Двама шофьори, управлявали МПС след употреба на алкохол получиха наказания за ден в РС – Дупница. Съдът, под председателството на съдия Маргарита Алексиева одобри споразумение, с което подсъдимият Димитър М. от Дупница / на 39 г., неосъждан / се призна за виновен в това, че на 08.07.2020 г. около 01.35 ч. в гр. Дупница, на ул. „Велико Търново“ е управлявал МПС – лек автомобил „Ауди А4“ с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, а именно – с концентрация 2.92 промила на хиляда. За това престъпление на Димитър М. му бе наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 1 година, чието изтърпяване да се отложи за срок от 3 години, както и „Глоба“ в размер на 500 лв. Обвиняемият е лишен от право да управлява МПС за срок от 1 година.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

С присъда, РС – Дупница призна подсъдимия Кирил К. за виновен в това, че на 25.05.2020 г., около 20.05 часа в с. Червен брег, е управлявал МПС – мотоциклет „Симсон“ без регистрационни табели и с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,22 на хиляда. Подсъдимият е на 47 години и е неосъждан. Съдът, под председателството на съдия Ели Скоклева налага по- тежкото им между наказанията за двете престъпления, а именно „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, изтърпяването на което да се отложи за срок от 3 години.

--Твоята реклама тук--

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Кюстендил в 15 – дневен срок.

--Твоята реклама тук--

Свършилите от 01.01.2020 г. до момента наказателни дела от общ характер, с предмет: управление на МПС в пияно състояние или след употреба на наркотични вещества, са 42 бр. От тях само по две дела производствата са прекратени – едното, поради смърт на обвиняемия, а другото – съдът не е уважил направеното искане за одобряване на сключеното споразумение   между прокуратурата и защитата на  обвиняемия. Останалите 40 дела са приключили с осъдителни присъди / споразумения.

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Министърът обеща, че следващите ваксини няма да ги кара бус за кренвирши

Министърът обеща, че следващите ваксини няма да ги кара бус за кренвирши

Начало на имунизирането във Варна и Търговище

Начало на имунизирането във Варна и Търговище