in

Тръмп призова съгражданите си да бъдат “обединени” и да избягват насилието

--Твоята реклама тук--

Американският президент Доналд Тръмп призова съгражданите си да бъдат “обединени” и да избягват насилието. В разпространения видеозапис се съдържат първите коментари на Тръмп, след като само часове по-рано Камарата на представителите на Конгреса подкрепи инициативата за негов импийчмънт по обвинение за подстрекаване към метеж. В изявлението си обаче Тръмп не споменава темата.

Той заявява: “Призовавам всички американци да превъзмогнат моментните си страсти и да се обединят като един американски народ. Нека изберем да вървим напред, обединени за доброто на нашите семейства”.

В коментар за действията на своите поддръжници, които нападнаха сградата на Конгреса преди седмица, Тръмп заявява: “Никога няма оправдание за насилието. Без извинения, без изключения: Америка е страна на закона.” и уверява, че участниците в атаките ще бъдат предадени на правосъдието.

--Твоята реклама тук--

Доналд Тръмп посочва, че има данни за планирани протести във Вашингтон и цялата страна, но призовава да бъде осигурено мирно предаване на властта на наследника му Джо Байдън:

“Всеки трябва да спазва нашите закони и да се подчинява на указанията на правоохранителните органи. Наредих на федералните агенции да използват всички необходими средства, за да запазят реда. Във Вашингтон докарваме хиляди членове на Националната гвардия, които да пазят града и да се уверят, че предаването (на властта) ще стане безопасно и без инциденти”, заявява Доналд Тръмп.

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Mimi Vitkova

Бивш здравен министър: Няма да наблюдаваме нов пик на заразени, ако мерките се спазват

Borisov SHTAB

По разпореждане на Борисов: Подновяват плановите операции