in

Готвят импийчмънт и за Джо Байдън

--Твоята реклама тук--

Републиканката от щата Джорджия Марджъри Тейлър Грийн е изразила готовност да внесе предложение за импийчмънт на Джо Байдън, написа американското списание Хил. Според депутатката в Камарата на представителите (долната камара на парламента във Вашингтон) новоизбраният президент на САЩ е бил корумпиран и подвластен на външни сили и заради това той не е бил способен да води страната, пише Новини.бг.

“От името на народа на САЩ искам да заявя, че лидерите на нашата страна трябва да бъдат отговорни хора. Ние не можем да имаме президент, който е готов да използва дадените от Конституцията и законите на страната ни пълномощия за лични цели. Ние не може да имаме държавен глава, купен от китайски и украински фирми. Заради това аз още на 21 януари (първия ден след встъпването в длъжност на новия президент) смятам чрез дадените ми пълномощия да задействам процедура по отстраняването на господин Байдън от поста държавен глава”, е заявила депутатката.

Грийн не е посочила конкретни обвинения към Байдън. Цитираната медиа припомни как през февруари 2020 г. Киев е започнал разследване за евентуална намеса на американския политик в работата на бившия главен прокурор на Украйна Виктор Шокин и опит за негово отравяне. Обвинителят е разследвал дейността на газовата фирма “Бурисма”, в чийто управителен съвет е влизал синът на политика Хънтър Байдън. По-късно и двете дела са били закрити.

--Твоята реклама тук--

По време на кампанията за Белия дом привърженици на Доналд Тръмп са обвинили Джо Байдън в бизнес с Китай. Тези твърдения обаче са останали без покритие. Грийн е била избрана за депутат на 3 ноември 2020 г. , когато американските граждани освен за президент са гласували и за 435-мата членове на Камарата на представителите. Тя е от крилото на републиканците, подкрепящи Тръмп. Самият президент нееднократно е наричал Грийн нашата изгряваща звезда. Камарата на представителите вчера гласува в полза на отстраняването на Тръмп от власт. Очаква се в скоро време и Сенатът да гласува по същото предложение. Ако законодателите от горната камара на парламента потвърдят решението на колегите си от долната, Тръмп би станал първият държавен глава на САЩ, отстранен от власт чрез импийчмънт.

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Protesti

В София: Пореден протест срещу правителството, подгряват за 13-ти януари

Mareshki

Марешки напада президента: Мандатът му е безсмислен