in

Лондон наложи ограничения за пристигащи от Южна Америка и Португалия заради нов COVID щам

--Твоята реклама тук--

Великобритания наложи забрана на пътниците, пристигащи от цяла Южна Америка и Португалия, заради новия вариант на COVID-19, открит в Бразилия.

Мярката влиза в сила от днес. Британски и ирландски граждани или чужденци с право на пребиваване в Обединеното кралство все още ще могат да пътуват, но задължително трябва да се самоизолират за 10 дни. Още в сряда премиерът Борис Джонсън изрази голяма загриженост от опасността бразилският щам да се разпострани на британска почва.

Португалия и принадлежащите ѝ Азорски острори и остров Мадейра, както и бившата португалска колония Кабо Верде, също попадат в „черния списък“ поради интензивните връзки с Бразилия, както посочи министърът на транспорта Грант Шапс. Той обаче уточни, че забраната няма да важи за португалските шофьори на товарни превози, за да не се пречи на доставките на стоки от първа необходимост.

--Твоята реклама тук--

Иначе в страната за четвърто денонощие поред бяха отчетени заразявания под 50 000 и някои учени смятат, че се навлиза в плато на случаите. Активно се работи в посока на ускоряване на масовото ваксиниране като в четвъртък се включиха и някои от големите аптеки.

Тревожната новина обаче е, че близо 4,5 милиона души чакат лечение и операции, постоянно отлагани заради COVID-19.

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Hristo Ivanov 1

Христо Иванов: Готови сме за избори, датата е добра за нас

Test virus

70 починали с COVID-19 за последното денонощие