in

Турция имунизира срещу COVID-19 с китайска ваксина

--Твоята реклама тук--

Унгарското правителство задейства процедура за одобрение на китайската ваксина „КоронаВак“ срещу COVID-19. Препаратът на компанията „Синофарм“ влезе днес (14.01 б.р.) в употреба в Турция, като още тази вечер се ваксинира и лично президентът Реджеп Ердоган.

Будапеща е сключила споразумение с Пекин за доставка на поне 1 милион дози от китайската ваксина. Така Унгария ще стан е първата членка на ЕС, която я използва.

Правителството на Виктор Орбан оправда хода си с недоволство от твърде бавните доставки на договорените от Еврокомисията ваксини.

Въпреки противоречивите данни за ефикасността на ваксината на „Синофарм“ в Турция днес започна ваксинация на здравните служители с нея. Само до обяд над 70 хиляди души получиха първата доза. Интервалът до втората е 28 дни.

За да се преодолее недоверието на китайските ваксини, публично се ваксинира вече президентът Реджеп Ердоган, а снощи това направи и министърът на здравеопазването Фахреттин Коджа.

--Твоята реклама тук--

Анкара изпрати 20 000 дози от китайската ваксина на Северен Кипър.

Клиничните данни от Бразилия показват малко над 50 на сто ефективност на препарата на „Синофарм“, докато изследванията в Турция са оценили ефикасността му на 91%.

Анкара е сключила договор за доставка на 50 милиона дози от „КоронаВак“, като 20 милиона от тях трябва да бъдат доставени до края на януари.

С ваксината на „Синофарм“ вече са имунизирани близо 20 милиона души по света.

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Navodnenia 1

Възстановиха движението на пътя между Ахтопол и Резово, залят от Велека

Pensioneri

Важно! Решиха за втората пенсия на 3 милиона българи