in

Португалия: Британската забрана за пътувания е абсурдна

--Твоята реклама тук--

Решението на Великобритания за спиране на полетите от Португалия заради опасения от установения в Бразилия нов щам на коронавируса е “абсурдна”, заяви португалският външен министър Аугущу Сантуш Силва, цитиран от Ройтерс.

Сантуш Силва каза снощи пред държавната информационна агенция ЛУЗА, че е поискал среща с британския външен министър Доминик Рааб за изясняване на ситуацията. Британският министър на транспорта Грант Шапс обяви вчера, че Португалия е добавена към списъка на южноамерикански държави, пътуването от които до Великобритания е забранено заради близките им транспортни връзки с Бразилия, пише Новини.бг.

--Твоята реклама тук--

“Това е абсурдна мярка и не разбираме какви са основанията за нея”, заяви Сантуш Силва. Според здравните власти няма доказателства, че бразилският щам на коронавируса се разпространява в Португалия. Полетите между Португалия и Бразилия продължават да се изпълняват, тъй като Лисабон държи да не прекъсва транспортните си връзки със страни, в които има големи португалски диаспори. Тази политика позволява само неотложни пътувания и не включва туристически.

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Христо Иванов: На ГЕРБ, ДПС и клакьорите им

Христо Иванов: На ГЕРБ, ДПС и клакьорите им “патриоти” българите в чужбина не им трябват

Правителството отпусна 220 000 лева за почистване на ВЕЦ

Правителството отпусна 220 000 лева за почистване на ВЕЦ “Своге”