in

Президентът на Тайван проведе видео разговор с посланика на САЩ в ООН

--Твоята реклама тук--

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен и посланикът на САЩ в ООН Кели Крафт проведоха видео конферентен разговор, по време на който обсъдиха как тайванският модел за справяне с пандемията от коронавирус се оказа толкова успешен.

По време на виртуалната среща Цай заяви, че е жалко, че Крафт не е успяла да осъществи планираното пътуване до тайванската столица Тайпе. Правителството и народа на азиатската страна искрено оценяват нейната подкрепа за международното участие на Тайван.

Президентът на островната държава подчерта, че Тайван е готов да помага и може да даде своя принос към международната общност, като същевременно правителството ще продължава да се стреми да участва в системата на ООН.

Според Цай, Кели Крафт е дългогодишен приятел на Тайван, който е спомогнал за задълбочаване на двустранните отношения. На свой ред в няколко свои публикации в Twitter Кели Крафт заяви, че въпреки че има какво да предложи в областта на здравеопазването и авангардната наука и технологии, Тайван не е в състояние да сподели своите опит и успехи с ООН. Тя подчерта също, че САЩ ще продължава да подкрепя своя съмишленик, доколкото и за двете страни демокрацията е основна ценност.

Сред другите участници във видео конферентния разговор бяха министърът на външните работи на Тайван Джоузеф Ву и директорът на Американския институт в Тайван – Брент Кристенсен.

--Твоята реклама тук--

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

--Твоята реклама тук--

Comments

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    --Твоята реклама тук--

    Политолог: Не трябва да изключваме нови избори през лятото

    Министър Ангелов: Мерките ще се разхлабят при спад на заболеваемостта