in

Тайван и Палау се радват на стабилно сътрудничество

--Твоята реклама тук--

Президентът на Република Китай (Тайван) Цай Ин-уен посочи министъра на външните работи Джоузеф Ву за свой специален пратеник за встъпването в длъжност на новоизбрания президент на Палау Сурангел Уипс младши и избрания за вицепрезидент Дж. Удух Сенгебау старши.

По време на пътуването си до тихоокеанския съюзник в периода 20-22 януари Ву трябва да се срещне и с президента Томи Ременгесау младши и ръководителите на Националния конгрес, както и да инспектира проектите за сътрудничество, подкрепяни от Тайван.

Според Министерство на външните работи на Тайван, Цай е единственият държавен глава, поканен на церемонията по встъпването в длъжност на новоизбрания президент, което е доказателство за приятелските отношения между двете страни и признанието на Палау за успеха на Тайван в управлението на пандемията, причинена от Covid-19.

Тайван и Палау се радват на чести обмени на най-високо ниво и стабилни взаимоотношения от създаването на официални връзки през 1999 г. Палау редовно изразява подкрепата си за Република Китай в международни организации.

--Твоята реклама тук--

Дългогодишното приятелство между двете страни се изразява и в различни проекти за двустранно сътрудничество, обхващащи области като земеделие, чиста енергия, култура, образование, рибарство здравеопазване, инфраструктура и медицина.

Тайван и Палау обсъждат възможността за създаване на въздушен коридор за пътуване, за да се смекчи въздействието на Covid-19 върху икономиката на Палау.

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Rumen Petkov 1

Румен Петков: Няма отговор защо са избрани точно тези ваксини

Uchenici 1

Министър Вълчев: Разумно е да върнем децата в училище, но…