in

Владимир Милов: Путин се опитва да наложи много жестока диктатура (ВИДЕО)

--Твоята реклама тук--

”Съпротивата постоянно тече. Бих призовал всички да не гледат на случващото се в Русия като на тотално черна картина. Да, Путин се опитва да наложи много жестока диктатура, но ние се съпротивляваме, борим се и нашата подкрепа всъщност расте много сериозно напоследък. Знаете, че рейтингът на Путин е на историческия минимум, той не може да се справи с кризата, омръзна на мнозина за 20 години, много претенции има към него”, Това заяви във видеоформата ”Контракоментар с Асен Генов” Владимир Милов, съратник на репресирания от Кремъл руски политик – Алексей Навални.

”Ние смятаме, че историята е на наша страна и ще продължим тази борба. На всички бих препоръчал да гледат на ситуацията в Русия, че има не само Путин, а има два лагера, които се борят за различни видове бъдеще на страната, а аз смятам, че ние имаме всички възможности за успех”, добави Милов.

”Руската федерация по същността си е унитарна диктатура. Класически авторитарен режим, тоест, ние имаме някакъв парламент, но той просто е парламент — гумен печат. Подпечатва всички решения, които се вземат в Кремъл”, обрисува картината в Русия той, като точно в тази си част за парламента тя много прилича на българската.

”Относно диктатурата, това не е уникална история за бившите комунистически страни. Особено за съветските републики. Когато имате хищна номенклатура, която управлява страната, без опит в демокрацията, гражданите, при отсъствие на демократични традиции, лесно могат да бъдат изплашени, заблудени и подкупени. Номенклатурните елити се възползват от това. Това не е уникално руско явление. Така е практически във всички бивши съветски републики, с изключение на страните от Прибалтика. Навсякъде имаше авторитарни реставрации. Даже примерно в Украйна, Молдова и Грузия, макар там да не бяха за дълго, но имаше. Диктатурата не е уникално явление за Русия.Така е, защото народът не умее да живее в условията на демократични механизми”, коментира Милов.

”Сложно е да участваш в демократическо управление. Трябва да се работи. За това трябва да отделяш усилия и внимание ежедневно. И изведнъж идва силен лидер и казва: нищо не трябва да правите, дайте ми всички пълномощия и аз ще направя Russia Great Again! Такива силни лидери сме виждали много, Аз лично съм убеден, че това не е уникално глобално явление, а системно. Виждаме и Ердоган в Турция, и Орбан в Унгария, с различна степен на авторитаризъм, но въпреки това трендът е общ. Идеята за силния лидер се противопоставя на ежедневните демократически механизми”, анализира руският политик.

”Навални не просто не е дисидент. Навални е лидер на най-голямото съпротивително движение срещу диктатурата в историята на Русия. Най-голямото движение. Ако се вгледате в мащаба на това, което гледаме, никой не може да организира такива протестни митинги. Нито една политическа сила, освен нас. Ако Путин каже: излезте всички, които сте с мен, вероятно ще излязат няколко хиляди души”, смята съратникът на Навални.

--Твоята реклама тук--

”С какво започна Путин, идвайки на власт? Той започна да завзема контрола над телевизиите. И в крайна сметка ги овладя. Ние, за няколко години създадохме в Ютюб независима телевизия, която има огромен обхват. Аудиторията ни е десетки милиони уникални посетители на месец. Това е огромна, огромна телевизия, която много дразни Путин”, разказа той.

--Твоята реклама тук--

”Сили, които не могат да вземат или задържат властта демократично, се опитват да го направят недемократично. За тях е много важно да измислят някаква картинка на света. В Америка ще чуете, че има лоши левичари и Антифа, BLM, които искат да установят социализъм и комунизъм, а Путин, за да задържи властта си, трябваше да измисли легенда, че е било много лошо, имало е катастрофа, а той се появява и спасява всички. Но това е пълна глупост и аз искам да пусна в своя Ютюб канал, да публикувам поредица от предавания за 90-те, защото тези години бяха много сложни времена, а при нас е прието да се говори, че сме живели едва ли не в Освиенцим. А всичко беше абсолютно не така. Далеч не много се е променило от тези времена в Русия. Същите разбити пътища, същата прогнила инфраструктура, същата корумпирана полиция, не много се е променило…”, заяви още Владимир Милов, с което, може би без да съзнава, обрисува и картинката в България, най-вече в частта за корумпираната полиция.

”Путин вижда в западния демократичен ред екзистенциална заплаха. Той разбира, че западната демократична система е по-конкурентна и по-добра. По-добра от това, което той е изградил. Тя е по-привлекателна. В крайна сметка, тя ще спечели и неговата диктатура ще бъде отнесена. Той иска да разклади този демократичен ред и затова той поддържа всички сили (ултра леви и ултра десни партии в Европа). Помните ли доктрината “Рейгън”, който поддържаше всички сили, които са против комунизма? Обратно на доктрината “Рейгън”, Путин поддържа всички, които клатят западния демократичен ред. Това са предимно ултра десни и ултра леви партии, но ултра левите имат предел на популярност. Все пак десетилетията на комунизма силно дискредитираха социалистическите и комунистически идеи. А ултра десните заживяха нов живот заради противодействието на глобализацията. Много хора виждат в глобализацията заплаха за традиционния си начин на живот – ще загубя работата си заради свободната търговия… Идват емигрантите… Някакви гей бракове разрешиха и т.н. С това ултра десните получиха нов живот. Напоследък те са във възход в света Путин не може да предложи нищо по-привлекателно. Неговата диктатура, сравнена с демократическия ред, е нещо ужасно и жалко. Никъде не искат това”, допълни Милов.

В разговора той се върна и във времената, когато Путин е искал Русия да се сближавала с Европа и дори да стане член на НАТО и Европейския съюз.

По отношение на идеите на ”Русия на бъдещето”, Милов разказа, че те биха искали да следват Германия като свой модел за децентрализация на Руската федерация.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

--Твоята реклама тук--

Comments

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    --Твоята реклама тук--

    482 нови случая на COVID-19 у нас

    Борисов: Правим компромис за учениците, за другите решаваме до 31 януари