in

Ето какви бяха първите думи на новия американски президент

--Твоята реклама тук--

Това е денят на Америка и денят на демокрацията. Това бяха първите думи на Джо Байдън като президент на Съединените американски щати.

„Нова Америка се изправи пред предизвикателството днес. Празнуваме триумфа не на моята кандидатура, а на каузата, каузата на демокрацията. Хората, волята на хората бе чута. Отново научихме, че демокрацията е безценна. Демокрацията е крехка. Демокрацията надделя в този момент”, каза новоизбраният президент на САЩ по време на церемонията по встъпването си в длъжност. Преди речта си Байдън се закле.

Ще бъда президент на всички американци, обеща новият президент на Съединените щати. Той посочи, че Америка е велика страна с добри хора, но има дълъг път за извървяване пред себе си. Байдън каза, че иска да „възстанови душата на Америка и да подсигури бъдещето ѝ”. За да се разрешат проблемите пред страната, е нужно единство, каза още демократът.

--Твоята реклама тук--

„Цялата ми душа е в това – да обединя Америка. Моля всеки един американец да се присъедини към мен в тази кауза. Да се борим срещу враговете ни: гневът, омразата, екстремизмът, беззаконието, насилието, болестите, безработицата и безнадеждността. С единство можем да прави велики неща, важни неща, можем да поправяме грешките”, каза новият президент на САЩ Джо Байдън.

„Можем да направим Америка отново водещата сила за добро по света. Историята на Америка е постоянна борба между идеалите на нейната демокрация и нейните демони. Битката е постоянна и победата никога не е гарантирана. Политиката не трябва да бъде бушуващ пожар, който унищожава всичко по пътя си”, каза още Джо Байдън. Новият американски президент обеща да напише „следващата страница в американската история”. Новият президент на САЩ отправи и послание към съюзниците на Вашингтон по света: „Ще поправим нашите съюзи”. Байдън призова за прекратяване на „нецивилизованата война” в Америка. „Има истина и има лъжи. Всеки от нас има дълг да защитава истината и да побеждава лъжите. В предстоящата работа ще се нуждаем един от друг”, каза Байдън, обещавайки да е президент на всички американци, дори на тези, които не са гласували за него.

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Bolnica 1 1

НЗОК е платила 84,6 млн. лева за лечение на COVID-19 през 2020-а

Elena Poptodorova

Поптодорова призова САЩ да махнат визите за българи