in

Ето как Русия отговори на САЩ

--Твоята реклама тук--

САЩ би трябвало да се заловят със собствените си вътрешни проблеми и да спрат да се месят във вътрешните проблеми на други държави. Това се казва в съобщение на руското Министерство на външните работи на фона на протестите в страната срещу задържането на опозиционера Алексей Навални, предаде ТАСС.

Руското външно ведомство напомни, че московското посолство на САЩ изобщо не е реагирало на демонстрациите във Вашингтон на 6 януари с опити за щурм на Капитолия, нито е осъдило убийствата и арестите тогава. “Лицемерието е инструмент на американската дипломация, станал особено опасен по време на коронавирусната епидемия. Заловете се със собствените си проблеми и спрете да се месите във вътрешните проблеми на други държави”, се казва в поста.

Министерството заявява, че протестите в САЩ са изгубили мирния си характер заради действията на властите, нарекли впоследствие станалото атака срещу демокрацията. Ведомството “припомня многобройни нападения на американската полиция срещу журналисти от Руската федерация, отразявали протестите в САЩ през 2020 г., за които Вашингтон не е понесъл отговорност”, посочиха от руското дипломатическо ведомство.

Освен това руското външно ведомство поиска обяснение от американската дипломация за “маршрути на протестите” в подкрепа на арестувания Алексей Навални. Американските дипломати в Русия ще трябва да дадат обяснения в руското външно министерство във връзка с това, че посолството на САЩ в Москва е публикувало “маршрути на протестите” в градовете от федерацията. Това заяви говорителката на руското МВнР Мария Захарова. Руската дипломация определи като “фалшива новина”, че на днешния протест в Москва са се събрали 40 000 души, каквато е информацията на западните медии. Според московската полиция протестиращите са били не повече от 4000.

--Твоята реклама тук--

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

--Твоята реклама тук--

Comments

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    --Твоята реклама тук--

    Манолова: Утре ще поискаме оставката на Сачева

    Манолова: Утре ще поискаме оставката на Сачева

    Първа пресконференция на партия ЧЕСТ

    Първа пресконференция на партия ЧЕСТ