in

Съдят британка, която засне празна болница и заяви, че COVID-19 е измама

--Твоята реклама тук--

Жената, която направи видео на болница във Великобритания, твърдейки, че тя е празна и че епидемията е една огромна лъжа, първо е била арестувана още на 29 декември за нарушаване на обществения ред, а вчера се разбра, че ще бъде изправена и пред съда в Челтнъм на 30 март, предаде “Новини Лондон”.

46-годишната Деби Хикс от Страуд, Глостършир, е заснела 8-минутно видео с телефона си на 28 декември, докато се е разхождала по коридорите на болницата. В направеният от нея запис тя е твърдяла, че болницата е празна, отделенията са затворени и че дори осветлението им не работи. Задавала е въпроса – къде са лекуващите се хора и защо властите ги лишават от празнуването на Коледа, а също така защо се налагат нови и още по-строги мерки, след като в болниците няма никой? Ето и точните и думи от заснетото видео:

„За това сме поставени в ниво карантинно ниво 3?“

„Това е позор. Виждам не повече от 20 души в тази болница“.

“Напълно мъртво е, болницата е празна със затворени отделения и изключени светлини.”

--Твоята реклама тук--

„Къде умират всички тези хора и къде е мутиралият вирус?”

“Не виждам доказателствата за него, нито обществото го вижда. За това ли ни отнеха Коледата.”

Здравните власти веднага са отговорили на видеото, обяснявайки, че към монета в болницата се лекуват стотици пациенти, като 200 от тях са с COVID-19. В изявление на Gloucestershire Hospitals NHS Foundation Trust се казва: „В момента се грижим за повече от 200 пациенти с COVID-19, като при нас се лекуват и още 500 страдащи от други заболявания, имащи нужда от болнично лечение“. Местен депутат тогава заяви, че е “ужасяващо, болничният персонал да прекарва безценното си време в тази трудна пандемия, защитавайки се от филми в социалните медии, които погрешно твърдят, че болницата е празна и не работи”.

Деби Хикс е обвинена в използване на заплашителни, заканителни и обидни думи, и поведение, което може да причини тормоз, тревога или стрес, съгласно раздел 5 от Закона за обществения ред и трябва да се яви пред съда в Челтнъм на 30 март. Говорител на полицията в Глостършир заяви за медиите следното: „Обвинението е свързано с инцидент в кралската болница на Глостършир в понеделник 28 декември“. Кадри от ареста ѝ също бяха публикувани по-късно в социалните мрежи. Хикс беше арестувана и пред Парламента в Лондон на 6 януари, след като присъства на протест срещу ваксинациите.

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Lubomira Nikolaeva Glomb

Доц. Гломб: Няма по-хубав имунитет от създадения по естествен път

Pargov

Паргов: Следващите два месеца ще са критични за бъдещето на България