in

Само за няколко часа арестуваха 25 души за нарушаване на вечерния час

--Твоята реклама тук--

Полицията в Нидерландия задържа 25 души и глоби над 3600 за нарушаване на вечерния час още в първата нощ от действието му, предаде bTV. Мярката беше въведена заради разпространението на коронавируса в страната. До арестите се е стигнало заради сблъсъци с униформени и отказ на гражданите да си отидат вкъщи. Вечерният час обхваща времето от 21 до 04:30 ч. местно време.

Тогава хората могат да се движат из улиците само в извънредни случаи. Тези, които отиват на работа или се връщат, трябва да носят специално разрешение, подписано от работодателя. Продължават работа обаче спешните служби и службите за доставка на храна по домовете. Разрешено е също да се разхождат кучета, но само от един член на семейството. Вечерният час е въведен в страната за пръв път от Втората световна война насам. Нарушителите се глобяват с 95 евро.

Близо 80 процента от хората, спрени за проверка, са показали всички необходими документи, удостоверяващи, че имат право да се намират навън, съобщи полицията. Местните медии съобщават за проблеми само в някои селища. В град Урк, например, стотина младежи обикаляли с коли пристанището по време на вечерния час, а по-късно бил подпален местен център за тестване за коронавируса. Полицията задържала двама заподозрени и наложила десетки глоби. В град Стейн стотина младежи излезли навън късно вечерта, за да протестират срещу вечерния час, пуснали силна музика, пиели алкохол и скандирали из улиците лозунги, обвинявайки властите в диктатура. Задържани били 14 души.

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

--Твоята реклама тук--

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

--Твоята реклама тук--

Comments

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    --Твоята реклама тук--

    19-годишен в мозъчна смърт спаси 3 живота с донорска ситуация

    Протест поиска оставката на Сачева

    Протест поиска оставката на Сачева