in

Кой лъже – Европейската комисия или „АстраЗенека”?

--Твоята реклама тук--

Европейската комисия обяви, че представителите на “АстраЗенека” са отказали участие в нова среща, посветена на липсващите ваксини, поръчани от ЕС, предаде БТА. Говорител на комисията уточни, че тази сутрин от дружеството не са изпратили представител за насрочена поредна среща онлайн.

Комисията, представители на държавите от ЕС и на дружеството тази седмица разговаряха няколко пъти. Според говорители на ЕК производителят, получил голямо европейско финансиране за разработването на ваксина, не дава ясни отговори защо липсват количествата, поръчани от ЕС миналата есен. Предвижда се в петък европейската лекарствена агенция да одобри ваксината на “АстаЗенека” и това да бъде третият препарат, използван в имунизационната стратегия на ЕС срещу COVID-19.

--Твоята реклама тук--

Биофармацевтичната компания “АстраЗенека” отговори, като обяви, че не се е оттеглила от разговори с Европейския съюз за ваксината срещу коронавируса и планира да се срещне с представители на общността по-късно днес в Брюксел, предаде AP. Съобщението беше направено, след като представители на ЕС казаха по-рано, че компанията се е оттеглила от срещата за обсъждане на забавените доставки на ваксина за 27-членния блок. Спорът между “АстраЗенека” и ЕС засили безпокойството от поява на “ваксинационен национализъм”, тъй като държавите членки, които с всички сили се опитват да сложат край на пандемията и да се върнат към нормален живот, се стремят по всякакъв начин да получат колкото се може повече дози ваксина, колкото се може по-бързо

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Kashta gosti

Прецедент: Затвор за бизнес дама заради фалшива… къща за гости

Revizoro

Емил Димитров: Във всички язовири има питейна вода за поне година