in

Съд в Хага се произнесе: Хашим Тачи остава зад решетките!

--Твоята реклама тук--

Специалният съд в Хага за военните престъпления в Косово е отхвърлил искане за временно освобождаване от ареста на бившия лидер на Армията за освобождение на Косово /АОК/ и бивш президент Хашим Тачи, обвинен във военни престъпления срещу косовски албанци, сърби и роми в Косово и Албания, предаде агенция Бета.

В публикуваното днес решение на съда, прието на 22 януари, се посочва, че съществува риск обвиняемият “да избяга, да попречи на хода на съдебните процеси или да извърши нови престъпления срещу тези, които се смятат за противници на АОК, включително свидетели, които могат да представят доказателства или които вече са призовани да се явят пред съда”, предава БТА.

С това решение съдът прие аргументите на прокуратурата, която беше против освобождаването на Тачи.

--Твоята реклама тук--

По същите причини по-рано съдът отказа да освободи и другия обвиняем за военни престъпления и съратник на Тачи в АОК Кадри Весели.

И в двата случая съдът подчерта, че сега рискът от потенциално бягство на обвиняемите е по-голям, отколкото преди ареста им, защото вече знаят подробности по обвинението и доказателствата срещу тях.

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Online 3

10 000 скатават данъци в нета, крият средно по 8700 лева доходи

Valeri Simeonov

БСП: Валери Симеонов си взе язовир на сбогуване с властта!