in

Премиерът: Английските училища няма да отворят по-рано от 8-и март!

--Твоята реклама тук--

Надеждите на англичаните, че училищата ще бъдат отворени скоро бяха попарени от премиера Борис Джонсън, който заяви, че това едва ли ще стане по-рано от 8-и март.

Джонсън обяви също, че влиза в сила разпоредба гражданите на 22 рискови държави да бъдат карантирирани за 10 дни при пристигане в Обединеното кралство в хотели за тяхна сметка.

Британският премиер отбеляза, че знае, че решението за училищата е разочароващо за ученици, учители и родители, но още няма основания да се мисли за облекчаване на локдауна. Той допълни, че окончателното решение ще зависи от хода на масовото ваксиниране, като училищата ще бъдат известени две седмици преди отварянето им.

Джонсън каза, че някои от ограниченията ще могат да падат постепенно след отварянето на училищата, но именно подновяването на занятията ще бъде „първи признак към завръщане към нормален живот“.

През седмицата, започваща на 22 февруари, ще бъде направена оценка на локдауна.

--Твоята реклама тук--

В останалите части на Обединеното кралство – Шотландия, Уелс и Северна Ирландия – отварянето на училищата може да стане по друго време, тъй като те имат собствена политика в борбата с COVID-19.

Премиерът обяви и дългоочакваното решение за настаняване в хотели на пристигащи от рискови страни, където да карат 10-дневна самоизолация. В списъка попадат повечето страни от Южна Америка, Южна Африка и Португалия.

Властите смятат, че самоизолацията трябва да бъде в хотели, защото има доказателства, че хората не съблюдават карантината на посочените от тях адреси, а това води до разпространение на новите щамове на вируса. Лейбъристката партия, както и правителствата на Шотландия и Уелс, искаха тази мярка да бъде наложена за всички пристигащи на британска земя.

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Bankomat

Криза, ли?! Българите кътат 61 млрд. лв. в депозити

Bivoli stopanin

Собственикът на биволите смята, че някой ги е пуснал умишлено на АМ „Струма“