in

Борис Джонсън обмисля “Lockdown” за цяла Великобритеания

Пандемията се разпространява в повечето части на Великобритания, където официалният брой на загиналите от 46 299 е най-високият в Европа.

--Твоята реклама тук--

Британският премиер Борис Джонсън обмисля да наложи нова едномесечна национална карантина в Англия следващата седмица, след като учените заявиха, че коронавирусът се разпространява по-бързо от най-лошите им прогнози, заяви правителствен служител.

Пандемията се разпространява в повечето части на Великобритания, където официалният брой на загиналите от 46 299 е най-високият в Европа.

Премиерът свика заседание на кабинета за по-късно в Събота и новите мерки все още се обсъждат, без окончателно решение. Шотландия, Уелс и Северна Ирландия провеждат свои собствени политики за борба с пандемията.

Очаква се Джонсън да проведе пресконференция в понеделник, за да обяви новите мерки, които биха позволили да останат отворени само основни магазини и училища, детски ясли и университети, пише вестник “Таймс”.

Кабинетът на министър-председателя отказа коментар.

Решението за налагане на национален LockDown би представлявало драматична промяна в политиката за премиера, който от месеци настоява, че не вярва, че подобен ход ще бъде необходим.

Джонсън заяви преди две седмици, че иска да избегне „мизерията на националното заключване“, тъй като защитава стратегията си за налагане на мерки от местни ограничения.

Но правителствените научни съветници предупреждават, че инфекциите с COVID-19 нарастват толкова бързо, че ако не може да се направи нещо за намаляването им, може да се надхвърли „разумният най-лош случай“ от 80 000 починали.

Понастоящем правителството има тристепенна система от ограничения за местните райони в Англия, като ниво 3 е най-високо.

 

--Твоята реклама тук--

Член на правителствената Научно-консултативна група за извънредни ситуации (SAGE) заяви в събота, че вирусът е „избухнал“ във всички възрастови групи.

За недоволните, които не вярват във втора вълна, има втора вълна и за разлика от първата вълна, когато имахме национална карантина, което защитаваше огромни части от обществото, това огнище сега води до бунтове във всички възрастови групи.

каза пред Би Би Си Калум Семпъл, професор по медицина от огнища в Университета в Ливърпул.и

Всеки ход за налагане на поредното блокиране на национално ниво, вероятно ще се сблъска с противопоставяне от страна на консерваторите, които са загрижени за икономическите, социалните и здравните разходи на най-голямото ограничаване на свободите след Втората световна война.

Джон Редууд, член на парламента и бивш министър на кабинета, заяви, че е „пълен с предчувствия“ относно възможните нови ограничения и очаква депутатите да могат да гласуват за мерките.

Ново заключване ще създаде по-голям натиск върху финансовия министър Риши Сунак и Банката на Англия, за да увеличат и без това огромната си подкрепа за британската икономика, шеста по големина в света. Икономиката се срина с рекордните 20% през пролетта и се бори да запази възстановяването си.

В сегашната система Tier 3 включва забрана за смесване на хора в различни домакинства, кръчмите и баровете са затворени, сватбените приеми не са разрешени и пътуванията до или от района трябва да се избягват.

Някои анализатори казват, че регионалните ограничения за бизнеса, наложени през последните седмици, ще доведат до свиване на икономиката през четвъртото тримесечие и националното блокиране би нанесло по-големи щети.

--Твоята реклама тук--

Франция и Германия обявиха национални карантини по-рано тази седмица, докато в Северна Ирландия затворени училища за две седмици и ресторанти за четири седмици от 16 октомври.

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

1 глас
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Екатерина Захариева

Ако РС Македония признае българските корени, вето няма да има

demo 06

Най – важното от България и Света за 31.10.2020 г