in

Стотици блокирани българи чакат изследване с бързи тестове, за да напуснат Англия

48 ч. изчакваме, за да видим какво ще се случи. Надявам се да има развитие и да преминем през Ламанша

--Твоята реклама тук--

Стотици българи се оказаха в капан между Великобритания и Европа. След като Франция реши да пусне товарните камиони и пътуващите от Англия след даден отрицателен бърз тест за коронавирус, сега български семейства с малки деца и шофьори на ТИР-ове чакат процеса да започне.

--Твоята реклама тук--

--Твоята реклама тук--

Посолството ни в Лондон се опитва да помогне на българите, блокирани на Остров. Те първи съобщили на сънародниците ни добрата новина, че трафикът ще бъде възстановен.
Сред блокираните има и семейства, пътуващи за България с лични автомобили, сред които и 8 бебета. Всички те са в добро състояние и на оживен район с достъп до стоки от първа необходимост, съобщават от посолството в Лондон, цитирани от BTV.

Очаква се пропускането им да се случи в близките часове, след като бъдат направени бързите антигенни тестове. Процесът на взимане на проби обаче все още не е започнал, няма организация. Българите са притеснени да не се наложи да посрещнат Бъдни вечер по паркингите.
Шофьорът на тежкотоварен камион Валентин Иванов обясни пред медията, че на летището край град Манстън са блокирани над 6000 камиона. Сред шофьорите има българи, холандци, италианци и други.

„48 ч. изчакваме, за да видим какво ще се случи. Надявам се да има развитие и да преминем през Ламанша“, заяви шофьорът.
Иванов разказа, че условията на летището са приемливи – раздадена им е вода и храна.

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

12 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

abv

ПП АБВ изпрати писмо до БСП с предложения за съвместни действия

Израел избори

Израел пак ще прави избори