in

Израел пак ще прави избори

Съгласно коалиционното споразумение, Бени Ганц трябва да поеме премиерския пост след по-малко от година.

--Твоята реклама тук--

Израелският парламент се разпусна, след като раздробената управляваща коалиция на премиера Бенямин Нетаняху не успя да приеме държавния бюджет. Това ще доведе до четвърти избори в рамките на две години и ще поднови безпрецедентната политическа криза в страната, посочва БГНЕС.

Коалицията, водена от Нетаняху и неговия съперник, министърът на отбраната Бени Ганц, пропусна среднощния срок за одобрение на бюджета за 2020 г., което по закон доведе до автоматичното разпускане на парламента и нови избори.

--Твоята реклама тук--

--Твоята реклама тук--

В последно време Бенямин Нетаняху и Бени Ганц полагаха все по-малко усилия да демонстрират единство. Дълбокото разделение вътре в управляващата коалиция беше видимо при всяка съвместна проява.

Премиерът Нетаняху и министърът на отбраната Ганц в действителност са убедени политически противници. Въпреки това през май те създадоха съвместно правителство, тъй като не бяха в състояние поотделно да си осигурят необходимото мнозинство.
Съвместната работа на коалицията беше затруднена от съществуващото взаимно недоверие. Ганц и Нетаняху се опитаха да отложат крайния срок с една седмица, но изглежда, че някои депутати от партията “Синьо и бяло” на Ганц не бяха съгласни с такъв подход.
Спорът вътре в коалицията само изглежда, че е свързан с държавния бюджет. В действителност основният въпрос е дали и кога Нетаняху ще освободи премиерския пост.

Съгласно коалиционното споразумение, Бени Ганц трябва да поеме премиерския пост след по-малко от година. Критици на настоящия премиер подозират, че Нетаняху иска да предотврати този вариант и затова се опитва да провали правителството.
В действителност и Нетаняху, и Ганц имат проблем: социологическите проучвания показват, че при едни бъдещи избори и двамата може да се окажат откъм губещата страна.

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Англия налага карантина през Ноември

Стотици блокирани българи чакат изследване с бързи тестове, за да напуснат Англия

АЕЦ Козлодуй

ПП АБВ: Ръководството на АЕЦ „Козлодуй“ да бъде незабавно отстранено