in ,

Тръмп помилва 15 души, от които двама осъдени за лъжи по руското разследване

Днешното помилване помага да се поправи грешката, която екипът на Робърт Мюлър е причинил на толкова много хора

Снимка: NBC News

--Твоята реклама тук--

В края на мандата си президентът Доналд Тръмп подписа серия от помилвания на общо 15 души, сред които двама осъдени за лъжесвидетелстване по време на разследването на ФБР за руската намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г. “Днешното помилване помага да се поправи грешката, която екипът на Робърт Мюлър е причинил на толкова много хора”, обяви Белият дом.

Сред помилваните на 22 декември беше бившият помощник в предизборната кампания на Тръмп Джордж Пападопулос, който през 2017 г. призна, че е излъгал ФБР. Той излежа 12 дни от 14-дневната си присъда във федерален затвот, след което беше освободен под 12-месечно наблюдение.

Тръмп помилва и 36-годишния Алекс ван дер Зуан, холандският зет на руския милиардер Герман Хан. Той беше осъден на 30 дни затвор и глоба в размер на 20 000 долара за лъжесвидетелстване по повод свои контакти с длъжностно лице от кампанията на Тръмп през 2016 г. През ноември американският президент помилва и бившия си съветник по националната сигурност Майкъл Флин, който също се призна за виновен, че е излъгал агентите от ФБР, водещи руското разследване.

Сред останалите помилвани на 22 декември, бяха републиканците Дънкан Хънтър от Калифорния и Крис Колинс от Ню Йорк. Тръмп помилва и четирима бивши военни от частната армия Blackwater, осъдени за клането през 2007 г. в Багдад, при което загинаха повече от дузина иракски цивилни.

--Твоята реклама тук--

Президентът отхвърли помощния пакет за COVID-19

Междувременно на 22 декември Тръмп отхвърли помощния пакет в размер на около 900 милиарда долара, приет от Конгреса. Той го окачестви като “срамен” и поиска увеличаване на сумата, която да получават изпадналите в затруднение семейства, предаде Франс прес.

“Искам от Конгреса да измени законопроекта и да увеличи нищожните 600 долара на 2000 долара или на 4000 долара на двойка. Искам също така Конгресът да премахне непотребните и скъпо струващи елементи от този закон”, заяви Тръмп във видео, публикувано в профила му в Туитър.

--Твоята реклама тук--

Приетият от американските законодатели план за подпомагане на пострадалите в икономически план от пандемията от COVID-19 не може да влезе в сила без подписа на президента.

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Електронна рецепта

Стартира електронната рецепта

Цум гейт

След ВСС и прокуратурата отказа да се занимава с Теодора Точкова заради “ЦУМ-гейт”