in ,

Груевски ще бъде върнат в страната и ще изтърпи присъдата си

В изказването си пред съда премиерът заяви, че като жертва на тези събития е бил „първата цел на група, отишла там да отнема животи”

--Твоята реклама тук--

Вътрешният министър на РС Македония Оливер Спасовски заяви, че бившият премиер, който избяга, ще бъде върнат в страната.

“Груевски ще бъде върнат в страната и ще изтърпи присъдата си”, каза накратко Спасовски по време на гостуване в Студио 10 на ТВ 24.

БГНЕС припомня, че през ноември 2018 г. бившият премиер Никола Груевски избяга от страната, за да избегне излежаването на двегодишна присъда по делото “Танк”. С помощта на унгарски дипломати той избяга в Унгария през Албания, Черна гора и Сърбия, където потърси и получи политическо убежище.

--Твоята реклама тук--

В тази връзка тогавашният премиер Зоран Заев каза: „Светът е глобално село. Никой не може да избегне наказанието и отговорността. Вярвам, че скоро ще доживеем момента, в който всеки ще изтърпи присъдата си, както и Никола Груевски.“
Македонските власти издадоха международна заповед за арест за Груевски и поискаха той да бъде екстрадиран.
Груевски е обвинен по няколко дела от Специалната прокуратура, за което парламентът го лиши от имунитет, а за някои от тях беше задържан под страж.

В края на ноември премиерът Заев заяви, че обвинените за събитията от 27 април 2017 г. са били жертва на манипулациите на Груевски. Тогава стотици разгневени демонстранти – привърженици на дългогодишния премиер Никола Груевски, нахлуха в парламента в Скопие. Протестиращите, част от които бяха маскирани, хвърляха столове по депутатите от опозицията. Имаше множество ранени народни представители, сред които и лидерът на опозиционната тогава СДСМ Зоран. Заев, припомня БГНЕС.

--Твоята реклама тук--

В изказването си пред съда премиерът заяви, че като жертва на тези събития е бил „първата цел на група, отишла там да отнема животи”. Според него, основният идеен вдъхновител и организатор на тогавашния инцидент е бившият премиер Никола Груевски, който все още се укрива в Унгария.

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

trafik france britain

Трафикът между Великобритания и Франция е възобновен

Dec 24 2020 10 43 44 4

Румен Петков: Прозрението на прокуратурата за вината на НСО за снимките на Борисов е перла в нравствената нищета на държавното обвинение