in

Европейският съюз и Великобритания постигнаха споразумение

Една сделка, която дава сигурност на бизнеса, пътуващите и инвеститорите в нашата страна от 1 януари.

--Твоята реклама тук--

Европейският съюз и Обединеното кралство постигнаха търговско споразумение, което ще влезе в сила на 1 януари 2021. Това съобщи на пресконференция главният преговарящ от страна на ЕС Мишел Барние.

В следващите дни посланиците на всички държави ще бъдат запознати с детайлите от споразумението, а британският парламент ще гласува споразумението на 30 декември. Сделката беше постигната в последния момент след дълги преговори между двете страни.

Обединеното кралство гласува за напускане на ЕС преди четири години и половина и официално не е част от съюза от 1 януари 2020 г. Само една седмица остава до края на преходния период и изтичането на крайния срок за сключване на споразумението, което определя бъдещите търговски взаимоотношения с Острова.

Договорът включва безпрецедентни клаузи за нулеви мита и липса на квоти за всички стоки, както и механизми за бъдещо уреждане на различни въпроси във всякакви сфери от транспорта и риболова до ядреното сътрудничество и енергетиката.

--Твоята реклама тук--

“Една сделка, която дава сигурност на бизнеса, пътуващите и инвеститорите в нашата страна от 1 януари. Една сделка с нашите приятели и партньори в ЕС”. Така премиерът Борис Джонсън представи постигнатото споразумение във видео обръщението си на Бъдни вечер.

“Взехме обратно контрола върху нашите закони и нашата съдба, но оставаме културно, емоционално, исторически, стратегически и геологично свързани с Европа”, каза още министър-председателят.

Като “честна” и “балансирана” описа сделката президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и добави, че е време “да обърнем следващата страница и да погледнем към бъдещето.

--Твоята реклама тук--

“Великобритания остава доверен партньор”, каза още тя.

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Dec 24 2020 10 43 44 4

Румен Петков: Прозрението на прокуратурата за вината на НСО за снимките на Борисов е перла в нравствената нищета на държавното обвинение

vgoranov titul 231122 810x0 1

Почина един от най-известните български мимове