in

Имението Neverland на Майкъл Джексън беше продадено само за 22 милиона долара

Имотът беше обявен за продажба през 2015 г. на цена от 100 милиона долара

--Твоята реклама тук--

0Имението “Невърленд” на американския певец, автор на песни и продуцент Майкъл Джексън в щата Калифорния беше продадено на милиардера Рон Бъркъл, съобщи “Уолстрийт джърнъл”. Според изданието финалната цена на сделката е била на стойност 22 милиона долара.

Имотът беше обявен за продажба през 2015 г. на цена от 100 милиона долара от наследниците на певеца и компанията “Колъни кепитъл”. Оттогава цената му на няколко пъти беше понижавана. Миналата година тя беше 31 милиона долара.

Джексън купи имението в Лос Оливос, северно от Санта Барбара през 1987 г. за около 19,5 милиона долара и го нарече “Невърленд”. То е разположено върху площ от 11 квадратни километра и в него имаше тематичен парк, въртележка, железопътна линия и виенско колело.

--Твоята реклама тук--

Певецът почина през 2009 г. Впоследствие атракционите бяха премахнати, а името на имота беше променено. В момента там има около 20 постройки, включително къщи за гости, басейн, баскетболно игрище и киносалон за 50 зрители.

“Уолстрийт джърнъл” припомня, че Бъркъл е бил делови съветник на Джексън. Представители на милиардера съобщиха на журналистите, че той смята придобиването на имота за изгодно вложение.

--Твоята реклама тук--

Майкъл Джексън е носител на 13 награди “Грами”. В света са продадени над 1 милиард копия от негови записи. По данни на сп. “Форбс” Джексън е начело в списъка на знаменитостите, чието културно наследство продължава да носи доходи дори и след смъртта им.

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Алексей Навални

Русия включи фондация на Навални в списъка с “чуждестранни агенти”

Четирима ранени след стрелба в Берлин