in

За много години! Новата 2021 г. вече дойде на някои места на планетата

--Твоята реклама тук--

Новата 2021 г. вече дойде на някои места на планетата. Първи я посрещнаха тихоокеански острови, съобщава БТА.

Отиващата си 2020 г. премина под знака на пандемията от новия коронавирус, която причини смъртта на над 1,8 милиона души. В резултат новогодишните тържества ще бъдат много по-скромни, без традиционните струпвания на многохилядни множества, като повечето хора ще посрещнат Новата година у дома, отбелязва АФП.

2021 г. настъпи първо в Кирибати и Самоа – малки тихоокеански острови – в 10:00 ч. по Гринуич (12:00 ч. българско време) на 31 декември. За сметка на това необитаваните острови Хауланд и Бейкър, американски територии също в Пасифика, ще посрещнат 2021 г. с цели 26 часа по-късно.

Новата година настъпи в Нова Зеландия в 11:00 ч. по Гринуич (13:00 ч. българско време) на 31 декември. Изолираната островна страна на практика овладя коронавирусната епидемия на своя територия и нейните жители могат да празнуват без почти никакви ограничителни мерки.

В най-големия град на Нова Зеландия – Окланд, едно от малкото места по света, където хората могат да се събират за новогодишни празненства, посрещнаха 2021-а с 6-минутно впечатляващо шоу с половин тон фойерверки. В други градове на островната държава също имаше подобни прояви с минимални ограничения.

Сидни, най-многолюдният австралийски град, посрещна 2021 г. в 13:00 ч. по Гринуич (15:00 ч. българско време) на 31 декември. Прочутата новогодишна заря в местния залив се състоя почти без публика заради рестрикциите, след като наскоро в северната част на града бе открито огнище на коронавирус с около 150 случая.

--Твоята реклама тук--

Сред открояващите се новогодишни тържества тази година е виртуалното шоу на “Таймс скуеър” в Ню Йорк и концертът на Жан-Мишел Жар в Париж, включващ елементи на виртуалната реалност, аватари и декора на катедралата “Нотр дам”.

100 000 полицаи и жандармеристи ще следят за спазването на вечерния час от 20:00 ч. във Франция в новогодишната нощ до 6:00 сутринта на 1 януари.

--Твоята реклама тук--

По думите на вътрешния министър Джералд Дарманен служителите на реда са нужни за осигуряване на сигурността поради високото ниво на терористична заплаха.

Той допълни, че ще има видимо присъствие на полицията в центровете на градовете и в предградията от началото на вечерния час.

Хората, които са навън тогава рискуват глоба от 135 евро, ако нямат в себе си декларация, която удостоверява уважителна причина за нарушението – работа, помощ за семейството или здравословни причини.

Правителството препоръча за празника да се събират заедно максимум 6-има души.

Шефът на полицията в Берлин каза, че хиляди полицаи ще следят за спазването на забраната за протести и използването на фойерверки в голяма част от германската столица в новогодишната нощ, предаде Асошиейтед прес.

Тази седмица германски съдилища отхвърлиха правни искове срещу забраната за провеждане на обществени събирания в Берлин в новогодишната нощ и в първия ден от новата година, наложена от властите заради пандемията.

Вместо годишното представление на открито при Бранденбургската врата, което редовно привлича стотици хиляди хора, организаторите са предвидили виртуално събитие, което да бъде гледано от къщи.

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

--Твоята реклама тук--

Comments

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    --Твоята реклама тук--

    Гърция спира ваксинациите на държавници заради негативни реакции в медиите

    Гърция спира ваксинациите на държавници заради негативни реакции в медиите

    НАП спря плащанията чрез ПОС терминал до 10 януари

    НАП спря плащанията чрез ПОС терминал до 10 януари