in

Когато се подпали къщата – сатирично за нагласите през 2020

--Твоята реклама тук--

Отива си една необикновена година, доминирана от пандемия, променила света и самите нас дори. Предлагаме Ви един сатиричен поглед към 2020 – на германския писател и лекар Филип С. Холщайн от неговия профил във Фейсбук:

Какво се случва при подаден сигнал за пожар през 2010 година? – Сто души бързо напускат сградата, доволни, че са избегнали опасността.

А ето какво се случва при подаден сигнал за пожар през 2020 година:

60 души бързо напускат сградата и са доволни, че са избегнали опасността.

Шестима започват да обясняват, че сигналът за пожар е просто някакъв звук, а звуци винаги е имало. И ние още сме си живи.

Четирима души подават жалба срещу държавата, защото им пречи да си слушат музика в слушалките.

Според 5 души, фактът, че има пушек, а един горящ колега току-що е прелетял от десетия етаж надолу, не бива да ни кара да забравяме, че открай време е имало и фалшиви сигнали за пожар. Те призовават всички останали да останат по местата си, докато не се изясни окончателно дали хора наистина умират.

Според един колега, фактът, че един горящ колега току-що е прелетял от десетия етаж надолу, изобщо не означава, че този колега е нямало и без това да умре.

Осем други отбелязват, че пожарната команда кара неприлично скъпи коли, и питат без никаква задна мисъл на кого ли точно върши работа сигналът за пожар. Да се оставиш на тези хора да те спасяват би означавало да се подчиниш на една корумпирана система.

--Твоята реклама тук--

Двама души припомнят, че още от 2012 година в една фирма на Джордж Сорос има разработен противопожарен план, който дори предвижда, че при пожар хората напускат сградата, че се вика пожарната и се използват течности за потушаване на огъня. СЛОЧАЕНОС?

Четирима души най-подробно обясняват за паметта на водата. Пожарната команда, която ни облива с вода, е просто маша в ръцете на елитите, които по този начин ни имунизират по хомеопатичен път.

Шестима човека подчертават, че не бива да се прекъсва обучението на практикантите, само за да се проведе някаква евакуация. Освен това не бива да се нарушава и работният процес.

Помощник-готвачът от стола оглавява ново движение, което пръска бягащите с бензин, за да обърне внимание на факта, че в момента някой ни лишава от основното ни право да се движим бавно.

Трима души припомнят, че при последния голям пожар пак е била предизвикана подобна паника, че всички без изключение са побегнали от сградата, че дори се е наложило пожарникарите да изнасят неколцина и да спускат други с въжета от прозорците, поради липса на друга възможност. И в крайна сметка никой не е умрял, само трима човека били откарани в болница. Такива неща никога не са чак толкова опасни.

Двама пък ни приканват да не забравяме, че всекидневно хора мрат от рак, от СПИН и от глад – и никой не бие такава тревога.

Други трима написват книга, според която идеята, че хората и предметите могат да бъдат увредени от горещината, е средновековна конструкция. И че огънят никога не е бил изследван под електронен микроскоп, а постулатите на Роберт Кох за огъня изобщо не са доказани. Тези трима души забогатяват.

И накрая: 2 души заявяват, че устройствата за сигнализиране изобщо не са подходящи като предупреждение при избухване на пожар.


Германия

--Твоята реклама тук--

Източник: Факти.бг

--Твоята реклама тук--

Какво мислите?

0 гласа
Upvote Downvote

--Твоята реклама тук--

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

--Твоята реклама тук--

Адвокат от Пловдив осъди РЗИ заради карантина

Адвокат от Пловдив осъди РЗИ заради карантина

Радев: Отиде си годината, в която казахме край на лъжата, беззаконието и корупцията

Радев: Отиде си годината, в която казахме край на лъжата, беззаконието и корупцията